Помер заслужений працівник культури України Борис Ревенко

Помер заслужений працівник культури України Борис Ревенко
Сьогодні на 78 році життя помер голова музейної ради, член Національної спілки кінематографістів України, заслужений працівник культури України та керівник аматорської кіностудії «Волинь» Борис Павлович Ревенко.

Про це написала у мережі фейсбук ведуча Галина Падалко.

"Щойно помер Борис Павлович Ревенко...
Я не вірю!!! Позавчора тільки розмовляли... Не можу заспокоїтись...
Таких більше не буде. Він був один такий...
Горджусь, що знала його, а ним гордиться вся Україна...
Спочивайте любимий БП, мені Вас не вистачатиме..." - написала вона.

Довідка

Борис Павлович Ревенко народився 25 квітня 1937 р. в селі Журженці Лисенського району на Черкащині, де і пройшли його дитячі та юнацькі роки.

Загалом Борисом Ревенком знято біля трьохсот кінофільмів, п’ятдесят із яких стали лауреатами республіканських, всесоюзних і міжнародних конкурсів.

Найбільш відомими з-поміж них є фільми: «Світло витязя» (режисер Й. Струцюк, оператор Б. Ревенко), «В оселі чорного самітника» (режисер Й. Струцюк, оператор Б. Ревенко), «На відстані пострілу» (режисер Й. Струцюк, оператор Б. Ревенко), «Карпилівські вечорниці» (авторський фільм Б. Ревенка), «Відроджена земля» (авторський фільм про визволення болгарського народу від турецького іга, що знімався в Болгарії), «Чарівник із Луцька» (авторський фільм про творчість та долю скульптора Станіслава Сарцевича), «Щедрий вечір на Поліссі» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко), «На Купала я давала личко цілувати» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко), «Іордан п’є воду зі своєї криниці» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко), «Мистецьке прагнення душі, як Богом дана необхідність» (про вчителя малювання з Горохівського району Василя Парахіна), «Щоб хліб родив» (режисер В. Бєлов, оператор Б. Ревенко), «Писанка мальована, з любов’ю подарована» (режисер В. Бєлов, оператор Б. Ревенко), «Скарб сердець» (режисер О. Юрченко, оператор Б. Ревенко), «Пісенна звитяга Челбаської» (режисер В. Бєлов, оператор Б. Ревенко; фільм знятий на Кубані), «Цілитель воленьки, або рецепти мужності патріота» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко) – переможець конкурсу українського інституту національної пам’яті.

Детальніше про метра кіномистецтва читайте в інтерв’ю ВолиньPost Борис Ревенко: «Леонід Кравчук не пустив нашого антибандерівського фільму на конкурс у Москву».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Світла пам'ять!
Відповісти
Велика людина пішла від нас, він був дійсно видатним, митець з великої букви, знав його особисто.
Земля вам пухом, Борис Павлович...
Відповісти
Свiтла, невтомна людина був Борис Павлович. Шкода...
Відповісти
А це хто?
Відповісти
так, його знали у вузьких колах, він майстер кіно-фото зйомки, режисури, постановки.
Як великий вчитель, він виростив багато відомих операторів, фотографів, режисерів, наприклад Олесь Санін.
Ця людина була щирою і доброю.
Відповісти
Очень интересно то, что он снял и увидели. Ещё интереснее то, что снял и не увидели. Например антибандеровский фильм. Этот фильм "зажал" Святослав Кравчук в 2005, или 2006 году. Точно не помню. БП имел смелость иметь свою точку зрения.
Відповісти
ми розмовляли на цю тему... і "точка зору" його була відмінною від вашої, господіне стєпане, кардинально...не припутуйте те, що не "впутається"... Він знімав і точно знав для чого...
Відповісти
Дуже шкода, ще позавчора з ним говорили на рахунок зйомки, не віриться... Світла, добра людина, земля йому пухом та вічна пам'ять...
Відповісти
Царство Небесне і світла пам,ять !
Відповісти
Царство Небесне! Нехай з Богом спочиває!
Відповісти
Спочивайте з Господом, дорогий Борисе Павловичу! Талановитий, добрий, щедрий, красивий чоловік, залюблений у свою роботу фанатично і безкорисно... Ви для краю нашого залишили неоціненний скарб – із такою безмежною любов’ю відзняті тисячі фотокадрів, сотні кінострічок про події, що стали історією, про долі людські… Ви залишили достатньо, аби не для одного ще покоління Ваша праця стала уроками пізнання світу, людини й прикладом служіння обраному ремеслу. … Так як Ви любили свою «кінокамеру», вболівали за неможливість осягнути неосяжне – не зустрічала… А ще завжди були готові допомогти всім і прихистити всіх, хто звертався до Вас… Дякую, що знала Вас... Простіть за сотні не сказаних Вам добрих слів… Співчуття рідним і всім, хто Вас знав і любив… Нехай буде пухом Вам земля та вічне Царство Небесне…
Відповісти
Вічна пам'ять!!!
Відповісти
А НАМ ВСЕОДНО.
Відповісти
ВСІ ПОМИРАЮТЬ,ТО ДАВАТЕ ПРО ВСИХ ПИСАТИ,А НЕ ПРО ВИБРАНИХ, БО ПЕРЕД СМЕРТЮ ВСІ РІВНІ, І НЕМАЄ ОБОСОБЛЕННИХ! ТІЛЬКИ СУД БОЖИЙ РОЗСТАВИТЬ ВСИХ НА СВОЇ МІСЦЯ,І НЕ ТВОРІТЬ З ПОКІЙНИКІВ СОБІ КУМИРІВ, ВСЮ СЛАВУ І ЧЕСТЬ БОГУ ВІДДАВАЙТЕ А ПОМЕРЛИМ СПОКІЙ!
Відповісти
поки людина серед людей, то пишуть про людину те, чого вона заслужила своїми поступками...про що при житті , може, й не завжди сказали їй... і не всі, достойні подібних слів,"народе України", це ваша особиста думка, на щастя... а суд Божий на те й Божий... людина, що має в душі Бога, подібного не писала б...
Відповісти
ТАК ЧОГО Ж ТИ ого НЕ МАЮЧИ БОГА В ДУШІ ПИШЕШ І судиш, ТА СОТВОРЕННОМУ покійному КУМИРУ МОЛИШСЯ, А НЕ БОГУ? Покійним спокій, а БОГУ СЛАВА! і не сотвори собі кумира!!!
Відповісти
ІУДА ТИ А НЕ НАРОД УКРАЇНИ!!!!!!
Відповісти
ТИ ІУДО ВЖЕ ОТРИМАВ СВОЇ 30 СРІБНЯКІВ?????????ТЕБЕ чекає доля іуди! І ВСІМ БУДЕ" ВСЕОДНО"!!!!!!!!!!
Відповісти