Волиняни перекрили трасу Київ-Чоп. Стає «гаряче»

Волиняни перекрили трасу Київ-Чоп. Стає «гаряче»
Саме зараз волиняни з "Кредитного майдану" перекривають трасу державного значення біля села Тараканів. На місце прибула міліція з автозаками.

Сьогодні, 8 червня близько 16:00 біля села Тараканів Дубенського району на Рівненщині валютні позичальники з Волині, Рівненщини, Львівщини, Хмельниччини перекрили трасу Київ-Чоп, аби привернути увагу влади до проблеми девальвації гривні.

Разом з тим, як повідомляє з місця події координатор кредитного майдану Волині Наталя Янчук, там вже присутні міліція з автозаками. Стає "гаряче".

Попереджувальна мирна «Акція непокори» валютних позичальників стартувала сьогодні одночасно в усіх містах України.

Мета акції - привернути увагу влади до проблем простого народу, захист інтересів якого є її конституційним обов'язком.

"Девальвація сталася не через війну, як нам намагається донести влада, а через безглузді помилки в роботі керівництва Нацбанку України. І за це ніхто не поніс покарання. Окрім цього, ми вимагаємо, щоб Верховна Рада таки розглянула закон про реструктуризацію валютних кредитів і переведення їх у гривні, розгляд якого нардепи вкотре відклали", - кажуть позичальники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 41
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці! Це питання потрібно вже вирішити остаточно. Далі просто неможливо вже затягувати та ігнорувати. Потрібен рішучий останній крок для підписання закону 1558-1.
Відповісти
Напишу зараз популістично, але влада має стільки долярів, що вони не розуміє простих позичальників...Якщо дружини і коханки можновладціч у салонах ща півгодини витрачають зарплату простого украінця
Відповісти
горе бізнесмени пролетіли, а тепер хочуть щоб за них всі заплатили.
Відповісти
Де Правий Сектор?!
Може вночі розберуться як з путінським майданчіком.
Битами їх!
Відповісти
и мне продайте долларов по курсу 2006го года.
Відповісти
От як у Вас закінчаться всі Ваші заощадження, або ас звільнять, або Ви опинитесь на місці пенсіонерів з 40-річним стажем і пенсією в 1200 грн, при ціні таблеток на місяць в 2000 грн і це тільки щоб жити, тоді Ви будите не просити, а вимагати курсу по 1,90 як у 1998 році. Щиро бажаю Вам не опинитись у таких ситуаціях. Бо наразі Ви говорите, як мінімум німецькою і української, на якій говорять обмануті урядом, не розумієте.
Відповісти
продай квартиру та купи хатинку у Любешівському районі.Подзвони дітям.
Відповісти
Ага, скоро в Любешові і хатинок не залишиться. А поскільки ми приїдемо туди першими, то виберемо кращі. А от де Ви житимете, якщо в нашій державі це не припиниться, то вже буде питання. В нас люди співчувають, як самого півень в дупу клюне, а до того часу Всі розумні. Шкода... ще не скоро буде лад в державі, поки в нас такі люди "добрі"
Відповісти
Я куплю твою конуру. Хрущовка?
Відповісти
Вона Вам не по карману. У бичар грошей бути не може, апріорі
Відповісти
Я відберу в тебе твою конуру. Підеш жити в бордель.
Відповісти
Такі добрі в нас люди, аж серцем "радію". Ну такі щирі українці. НАйулюбленіша тваринка - жаба. Шкода, що стільки розвелось, будемо як у Франції скоро одними жабами харчуватись. Люди у війну останнім куском хліба ділились, коли їх виганяли з їх хат, а ми зараз сидимо і тішимось, обзиваємо один одного бо комусь тяжко. Ну про що з Вами можна говорити, як ви собі ніка людського навіть не знайшли. Яка нормальна людина себе бичарою назве???
Відповісти
до Чопа ще далеко...
Відповісти
глотки собі поперекривайте..ідіоти..це ж треба додуматись..маючи дохід в гривні брати кредити в доларах, а тепер вимагати від народу сплатити їхна проценти..дибілізм..
Відповісти
Це ж треба додуматись жити в такій "довбаній" державі, не мати можливості чесно заробляти гроші і взяти народити дитину, назвати її qwertysvbr і заставити її мучитись все життя.....
Відповісти
100% підтримую. Хотіли бути "тіпа" розумніші інших. Бо ж там ставка низька, а про те що в нас в державі стабільності м'яко кажучи малувато не захотіли подумати. А тепер хочуть, щоб всі за них заплатили. Оскільки при прийняті даного законопроекту будуть йти бюджетні кошти.
Відповісти
Які бюджетні кошти, попустіться. В нашій державі нема давно державних коштів, вони всі належать приватним особам, по великому рахунку.Я Вам мабуть секрету не відкрию, а може Ви не знаєте, що за кожен кредит МВФ фактично платимо ми з Вами, поки інші на ці гроші жиріють. І Ви мовчите в тряпочку, що ж Вас так заїдає, що частину цих коштів віддадуть людям?
Відповісти
Це ви папі "попустіться". Оскільки за таких як ви якраз заплалять прості люди. А бюджет в нас є і цілком не приватний , а державний, а через таких розумників як ви він стає "худи" і приватний. І не треба писати всякого роду провокації, яківи попередньо писали, про те що в нас погана держава, що пенсіонери ледь виживають за 1200 грн, оскільки вони валютних кредитів, явно що не брали. А через таких як ви вони 100% будуть платити каші кредити. І не треба тут розказувати про те , що ми всі платимо за кредити МВФ, ви краще свої заплатіть тоді і не треба буде брати іноземні запозичення, що б вирівняти валютний баланс.
Відповісти
Дійсно пенсіонери жирують за 1200, у нас в державі просто чудове життя,війни немає, кредитів держава в МВФ не бере, лікують безкоштовно, освіта безкоштовна. Це ж я дійсно мабуть забула, бо дітям в садок добровільні-примусові внески платила, матері таблетки за 900 грн упаковку в травні купувала, щоб не вмерла, щоб пожила, бо в неї така пенсія велика, що на хліб тільки вистачає. Я живу в Україні, а Ви?
Це при тому що Гонтарєва на право і наліво роздає мільйони гривень банкам (приватним структурам) для стабілізації. Може їм не треба стільки давати коштів, а хоч раз подумати за людей і ніяких балансів не треба буде рівняти.
Відповісти
Так тому ж і роздає, що "розумники" не платять по валютним кредитам. А перекручувати слова і вмикати "кісільовщину" не потрібно. Ви живете в Україні, отримуєте зп в гривнях, то якого милого брати кредити в валюті. Бо процент хороший. Як кажуть, сир безкоштовний тільки в мишоловці. А в нас народ в основній своїй масі хоче все і на "халяву". От тепер через свою тупість і дурість мусять розраховуватись. І знову хлчуть бути всіх хитріших і розумніших. Типу хай народ за нас заплатить. Але я наприклад і без вас достатньо податків плачу і за себе і за всіх своїх працівників і за мене і мою сім'ю ви точно думати не будете.
Відповісти
Бо жити з дітьми десь треба було, бо в гривнях якби брала моєї зарплати не вистачало, бо банк гривневий не дав, бо сказав, що не можуть. Ви якщо не в курсі, то просто прислухайтесь до тих, хто знає. А те що Ви називаєте безкоштовним, то банк отримує з мене 200% чистого прибутку. То це аж зовсім не безкоштовно.І Вам за мене платити не треба, я сама платитиму, тільки банки не будуть здирати останнє. Бо замість 200% хочуть ще стільки ж.
Відповісти
то чому ви не банк штурмуєте, а траси перекриваєте?
Відповісти
А так вони чують краще. Бо поки грім не гряне, вони не перехрестяться. У нас так в дежаві завжди: поки люди не вийдуть на вулиці, всі глухі, сліпі і німі. А так відразу всі органи чуття посилюються.
Відповісти
Шановна я як раз в курсі. А ви згідно ваших же слів написаних вище були відразу потенційним не платником. Відповідно запитання до банку як він вам дав взагалі кредит. Але я здогадуюсь, оскільки пам ятаю той час коли видавали кредити всім, оскільки менеджери хотіли заробити свою маржу і так по ланцюжку вище, відповідно їм це було вигідно. Про які 200% накрута ви говорите. Ви кредит брали в ін.валюті відповідно банк від вас і хоче отримати тіло кредиту+обумовлені проценти+пеню якщо було певне недотримання надходжень. А ви все прив'язуєтесь до курсу гривні, це до чого. З ваших слів виходить що людині банк має повертати валютний депозит в гривні по курсу на момент вкладення? Оскільки це все пов язано бо банки не можуть видавати кредити не маючи депозитів. Це саме і є банківський заробіток. Отримати депозини під один процент і дати кредит під другий процент, от і банківський заробіток. А в даний момент депозити в основній своїй масі люди забирають. Тоді як повернути людині доларовий депозит, якщо ви хочете, що б ваш кредит в доларах рахувати по 8, а сьогодні по факту долар 21,40 грн? Але я вас вже зрозумів вам байдуже на вкладників, вам головне ваше. А ще дивуєтесь, що в нас люди вам не "співчувають" і їх "жаби давлять". А сама така, як всі Одним словом подвійні стандарти.
Відповісти
Не спортье с идиотами. Поберегите нервы. Я держу за вас кулочки дай бог чтоб у Вас все получилось, и люди выкарабкались из этой гадости !!!!
Відповісти
ейфорія пройшла від купівлі. починается реальне життя.а платить прийдеться. взяв віддай
Відповісти
треба було думати....1.держава при всьому бажанні не заплатить за вас тіло а тим більше відсотки і пені немає таких грошей.2.якщо позичальники не будуть платити то не буде чим віддавати депозити...тоді дефолт...так що рідненькі брали то віддайте,скажете не ті гроші брали, не по тому курсу...хто вам винен ...могли брати у будь якій валюті ,та там ставка нища ніж у гривні.А тепер обєднаєтесь у стадо ,морди кірпічьом типу. нічого не знаємо...ви просто поставили не на те,ніхто вас не змушував.
Відповісти
Хай бастують щоб їм ще доплатили, і ковбасу по 2.20 хай вернуть і курс долара 1 до 1-го.Чого ж там скромнічати
Відповісти
Забудьте казку про те, що неповернення валютних кредитів негативно вплине на депозити. Кредити бралися на 10 - 20 років. А тепер покажіть мені хоть одного депозитчика з таким строком.
Люди, включайте мізки, коли хочете написати розумну річ.
Відповісти
Банки також позичають гроші і не лише депозити є джерелом ресурсу для наповнення кредитного портфелю. І пощичають банки (беруть кредити) в тій валюті в якій видали кредити вам - валютним позичальникам. Різниця у відсоткових ставках і є навар банку.
Відповісти
І в Чопі люди не розкошують - я там служив - поїдьте, подивіться на циганські табори, котрих по декілька в кожному населеному пункті...
Відповісти
Як мінімум 50 % мітингуючих хотіли заробити як кажуть на рівному місці. Взявши кредит валютний обмінявши валюту на гривні поклали гривні на депозит в інший банк під великі проценти. Я сам особисто знаю такого. А зараз вони ще і мітингують. Бідних людей які брали кредити на ліки чи операцію там нема. Бідні сидять вдома. Хлопців з АТО привезти туди і вони їм покажуть де раки зимують. А то розбушувались бариги довбані! На схід їх всіх і хай Коломойский списує їм по 100 $ за голову кожного вбитого ними сепара.
Відповісти
Помилка. Знову написано не включаючи мізки і не розібравшись в ситуації. Закон про переведення кредитів з доларів на гривню стосується лише позичальників, які отримали в кредит єдине, крім того соціальне, житло (не елітні квартири).
По статистиці таких позичальників 4 млн. А в кожного є сім'я. А це пів України.
Совість не заважає писати дурню? Скільки Вам платять за банківське лобі? Будьте з народом, а не купляйтеся знову за пакет гречки.
Відповісти
Крім того, ці всі люди (позичальники і їх сім'ї) понадіялися на державу, на її гарантування забезпечення стабільності національної валюти. А сьогодні ці всі люди можуть опинитися на вулиці, стати бомжами внаслідок примусових виселень.
За що ж тоді боровся майдан? Кого ж ви захищаєте люди? Банкірів і їх власників, які вже отримали надприбутки? Виключайте проституцію, ставайте справжніми українцями.
Відповісти
Угу-угу.... :) саме думали і надіялись на державу як барли кредит... сплю і бачу. Рахували різницю між відсотковими ставками і розмір економії.... ось про що думали коли брали.

А з іншої сторони всі мають увійти у ваше становище а ви не хоче увійти в становище вкладників яким можуть не повернути депозити у випадку якщо "змусять" банки рефінансувати кредити?
Відповісти
А їм на справді байдуже на всіх їм головне, щоб для них бакс по 8 грн, а там хоч пустеля. Щиро по жлобськи. Хотіли провернути схеми тепер маєте. І ніхто тут банки не лобіює, ми не в ВРУ, а висловлюємо особисті думки. А згідно вашої статистики в кожного 10 громадянина України валютний кредит. Ви як раз головою не думаєте коли таку відверту брехню пишете. І не треба давити на жалість "в них сім ї, бомжі" самі вступили в купу л.на тепер і виберайтесь, а "майдан" сюди "пан бобовий" не приплітай, бо ми за ваші кредити точно стояли. Як я вже писав попердні коментаторці(Софії) людей вже дістали ваші подвійні стандарти.
Відповісти
Шановні, валютні кредити видавались протягом 2005-2008 років, тіло по всіх цих кредитах сплачено і відсотки більше половини, порахуйте самі. З бюджету нічого брати не потрібно. Просто банкіри аби не вдавитись надприбутками мають трохи попуститись і поділитись, а то вони включили счетчіки покруче як в 90-ті.
Відповісти
Бюджет тут не зачіпається, тут НБУ і ВР мають врегулювати це питання. А банки, видаючи і навязуючи кредити і кредитні картки хай наперед думають кому давати гроші. А то дуже хитро, взяти гроші в Європі під 3%, а українцям дати під 15% і ще потім нарахувати % на %, на то все пеню і штрафом замазати!
Відповісти
Банки=бандиты. Они нарушили конституцию Украины, которую принимал народ Украины. Банки не имели права выдавать кредиты в иностранной валюте (ст. 99 Конституции Украины). Лично я хотел взять кредит в гривнях, но Банк мне отказал, мотивируя тем, что мой доход не позволяет получить кредит в гривнях, а в швейцарских франках пожалуйста. Пришлось согласиться. Кроме того Банк подделал подпись в документах, относящихся к кредитному договору и не выполнил много пунктов кредитного договора. Таким образом Банки не только должны простить кредиты, но и заплатить компенсацию. И это не за счет государства, а за счет самих Банков. Правда позичальники могут простить Банкам (если они очень попросят) и согласиться на такие условия: Банк отдает все заплаченные за кредит деньги, а позичальник возвращает квартиру. Никто ничего не теряет. Но все-таки остается поблема: как быть з подделанной Банком подписью.
Відповісти
а як Вам математика: банк перерахував 46000 грн в доларах ор. 9000 на забудовника, наразі мною сплачено 280 000 грн. згідно довідки банку, позов до суду 120 000 з хвостиком. 9 років платила 5 залишилось, банк подав до суду. Загалом 400 000 грн. в 10 разів більше від початкової суми,як Вам навар в 900%, наголошую перераховували грн. на рахунок забудовника. Тобто Ви хочете сказати, що це я повинна платити за те, що 100 млрд рефінансу банку вилилось на валютний ринок і обвалило гривню. Ризики справдливо ділити, я за свої заплатила з 2008 по 2014 рік і по курсу 8 і по 13 і по 16, по 20 не можу - мої діти їсти хочуть, а про одяг взагалі мовчу...
Відповісти