У Луцьку пішоходи не хочуть «ділити» із велосипедистами велодоріжку. ВІДЕО

У Луцьку пішоходи не хочуть «ділити»  із велосипедистами велодоріжку. ВІДЕО
Як ми повідомляли раніше, у Луцьку з'явилась перша велодоріжка.

Її облаштували під час ремонту тротуару на проспекті Соборності - від Північного ринку до Палацу урочистих подій.

Лучанин Степан Старофф вирішив протестувати нову доріжку і виклав в мережу відео своєї велопрогулянки.

Хоча велодоріжка відділена від пішохідної зони бруківкою іншого кольору, а також є спеціальна розмітка та відповідні дорожні знаки, лучани поки що вперто не хочуть "ділити" доріжку з велосипедистами.

"Катався сьогодні по велодоріжці на Соборності, люди ходять, як завжди по частині для велосипедів. Трохи їх поганяв", - написав хлопець.

Як це виглядало - дивіться у відео.

Оксана ФЕДОРУК, ВолиньPost


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нафіг велодоріжка? це тротуар, для пішоходів, робіть собі велодоріжки на проїзжій частині, або не вилазьте на дорогу, бо хочуть і по тротуарах їздити, і по дорогам.
Відповісти
це правильно, коли тротуар ділиться для піших і велосипедистів, по всьому світі так!
Відповісти
вони мають право ганяти на шаленій швидкості по тій велодоріжці?
чи як автор відео - їздити туди-сюди і провокувати пішоходів?
"Мамочок з колясками" лякати - багато розуму не потрібно, хай-но ввечері спробує ))
Відповісти
Мамочки з колясками мають 2 метри вільного простору,чому їм так сподобалась саме велосипедна доріжка?Автор не провокував пішоходів,а просто показав менталітет наших людей.
Відповісти
був тротуар, стала велодоріжка з тротуаром! полішукам завжди нафіг.. ви б і по гамні ходили/їздили і вам добре було
Відповісти
Ти закордоном хоч раз був? Навіть в Польщі так зроблено
Відповісти
Якщо будуть велодоріжки, то по автомобільним дорогам велосипедисти їздити не будуть! Це як мінімум небезпечно!!! Ще б пішоходи не створювали аварійних ситуацій взагалі було б чудово!
Відповісти
Добре що такі розумні як ти не проектували їх.
Відповісти
Там тротуару залишилося ще для цілого стада людей! Відвідайте трохи міста, де є велодоріжки (по-різному проектують, і на проїзжій частині і на тротуарах і окремо) - в даному випадку дуже гарно спроектовано. Для всіх достатньо місця!
Відповісти
Яке там проектування... Потрібно чітко виділити цю частину, роздільною полосою і знаки поставити! В Голландії всі знають, що є велодоріжка, а це пішохідна. А тут полоскою бруківки червоної, хочуть людей змисити її помічати і реагувати.
Відповісти
Ви в своїй відповіді дали всім відповідь - "всі знають, що є велодоріжка". В Луцьку насправді мало хто знає що таке велодоріжка, і чи вони є, оскільки для нас це новинка! З часом всі звикнуть і не буде таких проблем. В Стокгольмі дуже схоже все зроблено як в нас оця нова доріжка (розділено полоскою іншого кольору тротуару).
Відповісти
Ще нехай їздити навчаться.. на моїх очах на пр. Перемоги велосепедист врізався в хлопця, котрий йшов на пішохідний перехід. Влупив його на швидкості так, що той куверків 5 зробив. Добще, що все обійшлося... Хоча, можливо і струсок був, в ліукарню не звертався він. А на днях, на тому ж проспекті на зупинці, наїхали на мене 2 мудака, котрі також гнали по тротуарі ще й через зупинку громадського транспорту, де скупчення людей. Може їм також потрібно проходити курси водіння?
Відповісти
Курси не допоможуть.Дурнів і за кермом автомобіля вистачає.Нормальний велосипедист і на шаленій швидкості людину не протаранить.А на зупинки і тротуари виїзджати велосипедисти часом змушені,бо рух на дорогах інколи занадто інтенсивний.
Відповісти
Навчаючись в Любліні, сам потрапив в халепну ситуацію)Вийшов на велодоріжку, не знаючи що, є якась різниця) Поки паро раз не почув Курва, то і зрозумів в чому суть)))Різниця має бути,бо велосипед не просто забавка, а і засіб пересування на роботу.То ж не будеш казати що запізнився через те, що тупі мамаші з каляскми ходять і разом триндять по телефону)
Відповісти
Я згідна, що пішоходам - пішохідні, велосипедистам - велосипедні, єдине АЛЕ - велосипедисти нехай здають хоч елементарний іспит на ПДР, а то їздять як навіжені.
А от основне - виховання аж зашкалює. ЖІНКА, МАТИ стала тупою мамашою. ЯК це по-нашому, по українськи! Та Вам не в Європу, вам з таким вихованням в місце, яке в міру свого виховання озвучити не можу!!! Ви і свою мамашу тупою обзиваєте???
Відповісти
Діло не в розташуванні велодоріжок а в культурі і менталитеті. Полішуки як гонились без правил так і будуть. А вихована людина і без велодоріжки проїде нікого не зачепить і аварійної ситуації не створить.
Відповісти
Мешкаю в Польщі вже 15 років. Велодоріжка це норма, і її треба так само поважати и видноситись як до проїжджої частини вулиці. Це Култура яку треба вуховувату саме такими методами, як зробив автор видео. Може колись и до мешканців Луцка дійде, що културу треба починати із себе. Тобто поважати правила і шанувати загальноприйняті норми поведінки завжди, а не тільки як на тебе хтось дивиться;-))
Відповісти
Велодоріжки в нашому місті це необхідна річ. Але як кажуть наші політики "ми йдемо в Європу", в *опу ми йдемо.. З менталітету і культури людей починати треба.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пішоходи не хочуть «ділити» із велосипедистами велодоріжку. ВІДЕО
10 червень, 2015, 14:15