Прокуратура виправдала дії міліціонерів під час штурму Волинського МВС

Прокуратура виправдала дії міліціонерів під час штурму Волинського МВС
Закрили кримінальне провадження проти міліціонерів, які кидали світлошумові гранати в протестувальників під час штурму УМВС 19 лютого минулого року.

Про це стало відомо 12 червня на прес-конференції прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака.

За словами прокурора, в той день 19 лютого 2014 року колишній начальник УМВС у Волинській області Олександр Терещук намагався не допустити того, щоб значна кількість людей потрапила до приміщення управління. Пояснюючи це тим, що приміщення УМВС є режимним об’єктом з обмеженим правом доступу і у ньому зберігається зброя, речові докази, таємна інформація, в тому числі оперативно-розшукові справи.

«Особи, які намагались захопити приміщення, були озброєні бейсбольними битами та металевими ломами, камінням. Вони ламали вхідні двері, били скло, закидали у приміщення управління димові шашки», - додав Дмитро Чепіжак.

Також Дмитро Чепіжак пояснив, що застосування працівниками міліції спецзасобів передбачено законом України «Про міліцію», правилами застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку й іншими нормативними актами.

Зокрема згідно цих нормативних актів працівники міліції мають право застосовувати серед інших і світлозвукові пристрої відволікаючої дії для захисту громадян і самозахисту від нападу, для відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди і транспортні засоби.

«Виходячи з вищевикладених обставин з урахуванням прав і повноважень працівників міліції досудове розслідування закрито за відсудністю в діях працівників міліції складу злочину», - додав прокурор Дмитро Чепіжак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
менів даунів і їх кукловодів - до відповвідальності!
Відповісти
А ті бандюги в масках вже відшкодували пошкодження які наробили. Міліція утримується з держбюджету. Нищення майна - це злочин.Покарані повинні бути оті невідомі в масках які бруківкою кидались.Міліція свої обличчя не ховала.А ці незрозуміло хто, тому не повинно бути претензій.
Відповісти
Опублікуйте текст присяги правоохоронця..
Відповісти
ти проосто бовдур
Відповісти
Останні новини
Прокуратура виправдала дії міліціонерів під час штурму Волинського МВС
12 червень, 2015, 17:52