Волинські АМКУ погодили підвищення ціни на проїзд в тролейбусах Луцька

Волинські АМКУ погодили підвищення ціни на проїзд в тролейбусах Луцька
Волинські антимонопольники погодили ціну запропоновану міськвиконкомом на разовий проїзд в луцьких тролейбусах.

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України на звернення виконавчого комітету Луцької міської ради щодо погодження проекту рішення «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)», cпершу не погодило порядок формування тарифів на разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті (тролейбусі) у розмірі 2 гривні. через відсутність економічного обґрунтування інших прямих витрат, зокрема витрат на огляд та ремонт рухомого складу (матеріали, запчастини), контактної мережі в сумі 13,7 мільйонів гривень, та планового річного обсягу перевезення пасажирів в кількості 21,4 мільйонів чоловік, - йдеться на сайті відомства.

Виконавчий комітет Луцької міської ради, врахувавши зауваження Відділення щодо обґрунтування складових витрат, планового річного обсягу перевезення пасажирів, повторно звернувся за погодженням проекту рішення. За результатами аналізу доопрацьованих розрахунків, Відділення не виявило ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції та погодило порядок формування на разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті (тролейбусі) у розмірі 1,75 гривень, передбачений проектом рішення.

В даному рішенні також пропорційно зменшено вартість місячного проїзного квитка в електротранспорті (тролейбусі) для населення з 120 гривень до 90 гривень, а також для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації з 60 гривень до 50 гривень.

Зазначимо, з 1 липня поточного року проїзд у луцьких тролейбусах здорожчає на 40%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кондуктори виконували свою роботу, доходи були б значно быльшими, а так - зустрінуть знайомих і давай трендіти, або в кабіні водія сидять. Хоча, їх можна зрозуміти - вони на зарплаті, яка не залежить від того скільки виручки вони здали...
Відповісти
так от в чому причина нещодавніх довгих тролейбусних заторів у центрів міста...
Відповісти
Пенсіонери гроші не платят, а штовхаються як бугаї.
Відповісти
Допоки в тролейбусах їздитимуть безкоштовно пенміонери і пільговики то і проїзд в 5 гривень буде економічно не вигідний.
Відповісти
І як 25 років тому обходилися ціною на проїзд в тролейбусі в 4 (чотири) копійки?
Відповісти
зробіть податок на громадський транспорт в луцьку з підприємств і підприємців для безкоштовного проїзду , в них гроші є і людям буде добре, і продовжіть час проїзду до 24 00
Відповісти
Останні новини
Волинські АМКУ погодили підвищення ціни на проїзд в тролейбусах Луцька
20 червень, 2015, 05:44