Навіщо мені прес-служба, якщо я буду напряму спілкуватися з журналістами? - голова ОДА

Навіщо мені прес-служба, якщо я буду напряму спілкуватися з журналістами? - голова ОДА
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час підсумкової прес-конференції, на якій прозвітував про свій перший робочий рік, заявив про відкритість для преси.

Зокрема, керівник облдержадміністрації наголосив, що журналісти в будь-який момент можуть звернутися до нього:

«Якщо виникатимуть якість питання, ви в будь-який момент можете звернутися в облдержадміністрацію і я всі відповіді надам», - зазначив він.


Проте, добитися коментаря в очільника облдержадміністрації не так просто. Зі всіма питаннями він відправляє журналістів у прес-центр.

Керівник прес-центру Світлана Головачук на запитання журналістів інтернет-видання ВолиньPost, яким чином можна отримати у голови ОДА коментар, відповіла: «Пишіть запит».

Ми поцікавилися у наших колег-журналістів, наскільки зручною є співпраця представників ЗМІ з Володимиром Гунчиком.

Журналіст Ольга Булковська (Волинський інформаційний портал):

«Скажу за себе: жодного разу проблем із коментарем не виникало ні в мене, ні в людей, які працюють в «Волинському інформаційному порталі». Окрім того, минулоріч робила з Володимиром Петровичем інтерв’ю. На всі питання відповідав, записувалися без проблем в обумовлені день і годину, під час узгодження тексту нічого не викидалося, правки були геть незначними».

Журналіст Андрій Лучик (газета «Хроніки любарта»):

«З Гунчиком пресі спілкуватися важко. Можу із впевненістю сказати про це ще з часів його керівництва автозаводом. Усі запитання, які адресують до нього журналісти, він намагається перекласти на прес-службу (колись - автозаводу, нині - ОДА). Більше того, погіршилася ситуація із доступом до публічної інформації. За часів Бориса Клімчука цей механізм працював, як годинник. Нині маю досвід неправомірної, на мою думку, відмови у доступі до публічної інформації, що планую доводити в суді».

Журналіст Сергій Шаповал (Сучасний сайт Ковеля):

«Не знаю, я до нього ніколи не звертався».

Журналіст Вікторія Семенюк (Перше інформаційне агентство «Волинські новини»):

«Я не можу сказати, що Гунчик є відкритий для преси. Якщо до нього звернутись в телефонному режимі, він постійно відправляє до прес-служби. Однак, якщо його перепинити десь після оперативної наради чи інших подій, він коментарі дає. Над відкритістю і прозорістю губернатора перед ЗМІ йому ще треба працювати».

Журналістка Ірина Мусій (відома під псевдо Аріна Крапка):

«З головою Волинської ОДА в мене не виникало якихось ситуацій, щоб він відмовлявся щось коментувати особисто мені. Але були ситуації під час публічних заходів, коли він не завжди чув те, що його питали журналісти ну або вдавав, що не чув. Мені іноді здається, що наші чиновники не зовсім розуміють, хто такі журналісти і яка їх роль. І тут йдеться не лише про Гунчика, а й про інших. Вони думають, що ми зобов'язані писати те, що вони хочуть і як вони кажуть, хоч насправді іноді навіть краплини правди нема в тому, що вони говорять. А ще дивує, коли ігнорують журналістів, мовляв, стукайте і, може, ми вам відкриємо. Навпаки - можновладці різних рівнів зобов'язані нам надавати коментарі, а не ігнорувати».

Журналіст Юрій Ричук, (Медіахолдінг «Сім'я і дім»):

«Розумію претензії багатьох колег-журналістів до голови Волинської ОДА. Втім, кожен мусить говорити про власний досвід. Тому від себе скажу, що ніяких непорозумінь, які б спонукали мене чи моїх підлеглих ставити претензії до відкритості голови ОДА, не виникало. Чи то ми такі уже комунікабельні, чи не ставили аж надто незручних питань… А може, просто вміємо ставити їх так, аби не викликати зворотню агресію. До речі, журналісту видання "Таблоїд Волині" Гунчик без проблем розповів, про те, яку горілку п’є на риболовлі, про свій другий шлюб, і навіть запросив додому, аби показати колекцію літачків».

Журналіст Анатолій Котлюк (Волинське агентство розслідувань):

«Мені та колегам з ВАРу рідко доводилося брати коментарі в Володимира Гунчика. Зазвичай намагаємося контактувати через прес-службу, з якою зуміли налагодити співпрацю. Однак від колег начуваний про проблеми, які виникають при спілкування з головою ОДА. Така ситуація виникла лишень через те, що Гунчик перебуває не на своєму місці. Що в свою чергу сталося, бо в команді Порошенка не було людей, які могли зайняти посаду губернатора Волині. Тому вибір пав на чоловіка, який більшість життя працював на заводі директором і тепер не може вилізти з цього костюма. Звичайно, це не виправдовує Володимира Петровича. Оскільки Гунчик взявся за цю роботу, то мав би й зрозуміти, що повинен змінити стиль спілкування зі ЗМІ та громадою. На жаль, він цього не зробив».

Журналіст Мирослав Ватащук (Західна інформаційна корпорація):

«Мені важко оцінити рівень відкритості голови ОДА для спілкування із пресою та громадськими активістами. Але, порівнюючи із його попередниками, то, на мою думку, менш відкритим був тільки Анатолій Француз».

Наталка ПОЛІЩУК, ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: змі, Гунчик
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пане губернатор, подумайте добре. Хай краще прес служба щось бовкне, ніж Вам знову втікати.
Відповісти
Багато раз звертався по коментар до Володимира Гунчика
Жодного разу не відмовив
Домовитись про зустріч для мене теж не є проблемою, але в колективі ВолиньPost демократія і якщо журналісти мають проблему у спілкуванні з головою ОДА вон и про це пишуть
Відповісти
Заголовок якийсь некоректний, бо в тексті не йдеться, що буде розформовано прес-службу. А Гунчик мені сільського парторга нагадує. Не знаю як із журналістами спілкується, але з людьми він цього робити не вміє
Відповісти
А журналісти вже зовсім нахабно себе ведуть от і виникають питання! Порядок в усьому повинен бути!!! Є питанн - звернення у прес-центр або письмовий і тоді буде відповідь! Вся проблема у тому, що попередники так загравали зі ЗМІ, що у любий час... по телефону... і т.д. і т.п. А зараз, мені здається, хочуть це по правилах впорядкувати, то чому такий гвалт? До Президента чи Прем'єра ви так просто з питанням звернетесь?:) От так-то... Порядок має бути, а не що хочу те і роблю, бо мені от вже треба...
Відповісти
Голованчучка всі знають шо то ти шефа криєш і цю єрєсь пишеш!!!! По твоєму Гуня доріс до рівня Пороха чи Сєні? Не пались, сиди і далі обслуговуй свого совкового шефа!
Відповісти
А ви шановний кого "обслуговуєте" що так пишите і безпідставно лаєтесь на людину, жінку? Прикриваєтесь анонімністю інтернету - херой!:)))
Відповісти
Не звик народ до порядку, ой не звик.
Звичайно, журналіст може і на вході в вбиральню зловити посадовця за рукав та звернутися за коментарем, от тільки коментувати чи ні в такій ситуації - справа кожного
Відповісти
оце включилися. досить, колеги. дайте спокій світлані. та й гунчику. невже нема більш глобальної проблеми, ніж записати коментар голови ода? знаєте, чого раніше такої біди не було? бо не було такої армії недосвідчених працівників різних видань, яким треба сто тем за хвилину. от і все. а хто хоче коментар - запише коментар. а хто хоче скандал про коментар, зробить скандал. набридло. давайте робити свою роботу - писати статті. про петровича чи не про нього. але не - коментарі під різними новинами на різних сайтах.
Відповісти
Молодець, Світлано. Сідай - п'ять!!!
Відповісти
Свєта, то знову ти? Ну кому ж отакі коментарі ще спаде на думку писати?
Відповісти
Останні новини
Навіщо мені прес-служба, якщо я буду напряму спілкуватися з журналістами? - голова ОДА
23 липень, 2015, 09:00