Палиця нагородив захисників України. ФОТО*

Палиця нагородив захисників України. ФОТО*
Член політради партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Ігор Палиця відзначив бійців АТО до Дня захисника Вітчизни та Покрови.

Про це стало відомо у середу, 14-го жовтня.

«Українське об’єднання патріотів ‒ УКРОП» вперше у Луцьку організувало урочистості з нагоди Покрови та Дня захисника Вітчизни, яке раніше в Україні не святкували. Відзначимо, що дійство відбулося на замковій площі Луцька.

Перед урочистою частиною пролунав гімн, а потім присутні вшанували хвилиною мовчання вояків, які загинули в АТО, захищаючи цілісність кордону України. В честь загиблих героїв вокальний колектив «Піккардійська терція» виконали печальну думу.

«Українське об’єднання патріотів - УКРОП» зібрало цих людей, аби віддати шану загиблим і подякувати живим. Це - бійці козацько-стрілецького братства, 51 окремої механізованої бригади, обласної спілки ветеранів Афганістану, громадського формування «Варта порядку», Другої штурмової бригади, громадської організації «УНСО-Волинь» та батальйону «Айдар».

Представники цих бойових підрозділів ‒ отаман Козацько-стрілецького братства Володимир Панчук, представник 51 окремої механізованої бригади Олександр Серватович, голова Обласної спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович, голова правління громадського формування «Варта порядку» Олександр Тиводар, командир Другої штурмової бригади з позивним Барс, голова громадської організації «УНСО-Волинь» Радислав Корчук, представник батальйону «Айдар» з позивним Кабул були запрошені на сцену.

Голова громадської організації УНСО Волинь Владислав Корчук розповів, що цього дня українці відзначають Покрову так, як мали б це робити уже 20 років.

«Нарешті ми трохи виросли, наші діти носять українську символіку з гордістю та співають гімн України. Я б хотів, аби свято Покрови було започатковано саме тут – на Замковій площі, а не на Театральній чи деінде. Сюди проходять люди, які хочуть щось почути чи щось побачити», - сказав він.

Представник батальйону «Айдар» з позивним Кабул привітав своїх бойових побратимів з святом, а також сказав слова вдячності волонтерам, які підтримують українську армію на Сході.

Засновник фонду «Новий Луцьк», член політради «Українського об’єднання патріотів ‒ УКРОП», перший кандидат до обласної та міської рад Ігор Палиця подякував українським бійцям за їхній бойовий дух та відзначив, що має честь стояти та виступати перед ними.

«Для мене висока честь стояти на цій сцені з такими людьми і перед такими людьми, - говорив, звертаючись до присутніх, член політради «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», перший кандидат до Волинської обласної ради та Луцької міської ради від УКРОПу, засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця. – Тут стоять хлопці, які допомогли мені втримати мир в Одесі. Більше трьохсот волинян 6 травня, коли Одеса палала, коли містом ходили провокатори з російськими прапорами, закликали виступати проти української влади, коли тут багато, хто вже чекав Росію, волиняни не дали в Одесі зробити те, що зробили у Донецьку.

Волиняни та хлопці з Івано-Франківська допомогли Коломойському у Дніпропетровську, коли там також було неспокійно, не допомогли ні влада, ні міліція, а зробили це ви, добровольці, бо вам болить ця країна. Дякую вам від тих, хто не був на війні, але працював на війну, допомагаючи волонтерам. Дякую вашим родинам, які чекали вас з фронту, які і сьогодні чекають, переживають, і сподіваються, що коли війна закінчиться, то життя стане кращим. Кращим не тільки в тому, що ми поновимо цілісність нашої країни, а це безперечно буде, І я хотів би, щоб це було не за рахунок крові українців, не за рахунок того, щоб гинули українці, а за рахунок прикладу нашого, яким чином ми будемо розвиватися».

Опісля виступу члена політради партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» вручили нагороди героям України.

Вищі ордени Спілки «За вірність присязі» отримали Ігор Гнітньов, Олег Кольченко, Олег Шевченко, Олексій Батура, Максим Кука, Віктор Сулічов, Радіон Трістан, Валерій Сарбаш, Юрій Іванющенко, Сергій Фураєв, Василь Шпилька, Владислав Черниш, Сергій Швачка, Андрій Стасюк, Олександр Шульган, Юрій Гуртяк, Євген Тютюнник, Михайло Ридарюк та Олександр Кравченко.

Після урочистої частини для гостей заходу виступили квартет «Акорд», гурт «Жовтий човен», «Барви Волині», «Чачка».

Також гості змогли послухати козацьких пісень та почастуватись запорізьким кулішем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.