У Луцьку Старий ринок хочуть перенести на ДПЗ

У Луцьку Старий ринок хочуть перенести на ДПЗ
У Луцьку збирають підписи за перенесення Старого ринку від стін Луцького замку на ДПЗ.

Про це йдеться у петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Новий ринок по вул. Боженко (район ДПЗ) має величезну територію, стоянку, зроблені торгівельні ряди, туди так само їздять і тролейбуси і маршрутки! Тому "свинарник" під назвою Старий ринок з постійними заторами автотранспорту і сміттям під стінами Луцького замку потрібно перенести туди, на спеціально підготовлений для такої торгівлі ринок! Тим більше, що більшість підприємців Старого ринку мають там побудовані торгові точки готові для торгівлі!», - йдеться у петиції, яку подав Вадим Хотимчук.

Станом на 16 листопада петицію підписали 23 особи з 300 необхідних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 54
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно пора перенести.
Відповісти
Одні балачки..... Скільки ще буде про це йти мова?.... Взяти і зробити, а не теревенити про це.... А то справді сміттєзвалище, а не місто....ні пройти ні проїхати....грязнота та смердоття одне...
Відповісти
Сподіваюсь на даремно лучани обрали мером Романюка. Побачимо чи зробить він це і прибере "свинарник" від Луцького замку. А зробити це давно треба!!!!
Відповісти
Не знаю що тут обговорювати потрібно як умога швидше переностити.
Відповісти
Та ні,хай краще ця зловона яма буде в центрі ;)
Відповісти
дуже багато там "інтересів" у керовників Луцька...
Відповісти
Пітримую обома руками.
Відповісти
Це вже друга петиція з даного приводу за останній місяць...
Молоді нероби нудьгують...
Судячи з того, якими повільними темпами набирають голоси не менш актуальні петиції лучан - петиції за знесення Центрального ринку є замовними, а підписання - організованим з одного й того ж офісу.
Луцьк - не тільки молодь, а й люди зрілі. Центральний ринок - не тільки місце здійснення покупок, а й місце роботи десятків вдів і матерів загиблих воїнів АТО, волонтерів ПС та Самооборони Волині. Не зліть нас. Бо можемо декому перенести і Універмаг, і офіси, і авто, і пожитки на...р з Луцька. І дорогу сюди забудете.
Відповісти
Цілком підтримую Нікулю. Із 40-го кварталу до Боженка їхати 45 хв. в одну сторону В обідню перерву не наїздишся. То даний ринок буде працювати лише 2 дні. Я так розумію???? Для кого ми так далеко переносимо???? Для пенсіонерів? так вони ледь зводять кінці з кінцями. Для мамочок із калясками???. Чому туди????
Відповісти
Я теж підтримую Нінулю. ДПЗ - не торгова зона. ДПЗ- далеко добиратись. Торг там буде ніякий!
Відповісти
А до Старого ринку 35хв ???Ви ж на ринку час не рахуєте, витрачаєте години. Невже кілька хвилин варті того позору перед туристами, яких соромно на нашу перлину - В'їзну вежу запросити. Весь світ робить ставку на обличчя міста, а ми на ...
Відповісти
РИНОК ПРОСТО ТРЕБА ОБЛАГОРОДИТИ ТА РЕКОСТРУЮВАТИ.
НАВІТЬ У ЄРУСАЛИМІ, БІЛЯ ХРАМУ ГРОБА, КУДИ ПРИЇЖАЄ БЕЗЛІЧ ТУРИСТІВ, РОЗМІЩЕНИЙ АРАБСЬКИЙ РИНОК.
І ВСЕ У НИХ ДОБРЕ.
НЕХАЙ СВОЇ БІЗНЕС ПРОЕКТИ РОЗМІЩАЮТЬ У ІНШИХ МІСЦЯХ.

Відповісти
Так це не туристи, а поломники
Відповісти
Можна подумати до ДПЗ доїхати неможливо.На 10 хв довше.Скільки може бути такий бардак в центрі міста.
Відповісти
Хочу Вас розчарувати! Цю петицію я писав не під замовлення, а як простий громадянин, який кожний день проїжджає навпроти цього ринку , стоїть в постійних заторах, дивиться на гори сміття в історичній частині міста! І не потрібно мені погрожувати кудись мене перенести! Вибачте немає чого у мене переносити...До власників Універмагу не маю жодного відношення!
Відповісти
більшість лучан за те щоб ринок залишався де є......а ті приписи по поводу щоб перенести на ГПЗ...то це зацікавлені бізнесові люди пишуть...
Відповісти
Чуєш,яка більшість лучан?Шо ти мелеш!Да 99% людей ЗА те щоб перенести це "чудо" подалі з глаз.
Відповісти
Ті кого я знаю теж проти перенесення старого ринку.
Відповісти
Кому буде треба,той і на ДПЗ доїде!
Відповісти
Ви не більшість лучан!!! За всіх не підписуйтесь! Всі кого я знаю за те щоб перенести...і перенести подалі!!!...Замок це обличчя Луцька, це його візитка! А перед цим обличчям СМІТТЄЗВАЛИЩЕ! Хай краще на місці того ринку якийсь парк посадять!
Відповісти
А всіх кого я знаю - проти! Де ви бачили перед Замком сміттєзвалище? Перед входом у замок усе гарно і чисто, а те що робиться знизу - то там ніхто не ходить, адже і входу до замку там немає. Так що приїжджі туристи з тим не стикаються і того не бачать. А якщо розженуть ринок - то виграє тільки власник новозбудованого торгового центру. То ви за нього так переживаєте?
Незручний ринок на Окружній і крапка.
Відповісти
А за мури замку якщо виглянути, що ми побачимо? Папір, пластик, целофан...
Відповісти
А чому б там просто не почати прибирати на постіній основі? І більше псують вигляд замку припарковані на замковій площі автівки.
Відповісти
Спочатку говорили, що корпус продуктовий залишити, а все решта перенести. тепер вже все ліквідувати.Це говорять ті, хто купує в супермакетах в тридорога, а що робити пенсіонерам з 1000 грн. пенсії, чи їх в Луцьку немає по вашому?Попробуйте поїхати громадським транспортом з МКБ на ДПЗ, скільки це буде коштувати пенсіонеру?
Відповісти
Так можна безкоштовні маршрутки пустити до ДПЗ,як до Епіцентру.Місто не збідніє.
Відповісти
сказати що продукти на старому ринку дешевші ніж на гуртівнях? чи у великих супермаркетах (я не про там-там)
Відповісти
щоб ви розуміли,в деяких супермаркетах ціни набагато нижче на овочи-фрукти ніж на славетному ринку!!!!!ви мабуть,ніколи не зрівнювали!згідна,що молочні продукти краще й дешевше,ніж в супермаркеті,але все інше................
Відповісти
А ви напевно ніколи не травились овочами чи фруктами з супермаркетів, чи не знаєте закону торгівлі у магазинах - "зіпсувалось - не викидати! просто знизити ціну!" А на ринках дуже великі об"єми продажу, тож псуватись не встигає.
Відповісти
напевно ніколи не обважували на ринках?
Відповісти
Ото вже розсмішили :)) А в супермаркетах все чесно і не обважують? І ціни на касі інші не вибивають? І знижки якимось чином не пропадають?
Відповісти
Вибачте, але якось тупо...Якраз пенсіонерами і забиті безкоштовні тролейбуси! а молодь платить, чи Ви багато пенсіонерів у маршрутках бачили??? я купую в супермаркеті (по догляду за дитиною маю 860 грн.!!!)
Відповісти
думайте що якщо старий ринок перенесуть, то зроблять там парк,сквер чи площу. Там побудують черговий торговий комплекс, або житловий квартал.
P.S. Я за те щоб перенести, але ж не будувати там новий ТЦ чи багатоповерхівку.
Відповісти
ага!нехай буде в центрі міста багнюка і вонидло-зато я з роботою!!!!!кльова позиція))))
Відповісти
Можна в першу чергу навести порядок: нові впорядковані черепашки за рахунок власників ринку, відремонтована дорога, штрафні санкції за неправельні стоянки, переніс зупинки - і проблема вирішена. Так ні ж, простіше вигнати ніж відремонтувати.
Відповісти
Де можна поставити підпис щоб перенести цю помийку з центра ?
Відповісти
спитай або Йовенко..вони сісадміни..
Відповісти
правильно хай переносять . а свинарник у місті нодоїв
Відповісти
бугага. 1 млн 958 тис 999 спроба
Відповісти
так вже така петиція була, і назбирала необхідно кількість голосів. А що дальше?
Відповісти
на ринку потрібно правильно організувати прибиоання тереторії а не переносити його ,на ринку можна купити багато чого домашнього , ринок не вигідний тільки тим людям які хочуть построїти на тому місці торговий центр . в першу чергу потрібно думати чи зручно на гпз буде зручно їздити людям - відповідь ні . супермаркет для простого пенсіонера з пенсією 1000 - дорого . і добератись пенсіонеру на гпз - незручно .
Відповісти
Звертайтесь до влади яку обрали і яка обіцяла людські(нормальні) пенсії а не зарплати, а ринку там не місце
Відповісти
А хто сказав, що там буде торговий центр?
На Старому ринку скупляються люди із районів ГПЗ, Львівської, Володимирської і Ковельської, а інші на Варшавці. Тому з Ковельської чи Володимирської добиратися лише на 5-10 хв довше буде
Відповісти
Помиляєтесь. Туди їздять звідусіль, навіть з 40-ого кварталу. Приміром, з КРЗ до старого ринку їхати 20-30хв, а на Окружну 45-60хв. Різниця суттєва і не в 10хв.
Відповісти
Можна подумати, Ви кожен день їздите на ринок скуплятись. А раз на тиждень чи на два поїхати скупитись, то не є велика проблема. Розвіятись та провітритись....
Відповісти
якщо Вам так дорогий Ваш час, то подумайте скільки Ви зекономити на різниці цін між Старим ринком та Північним, а склільки коштує година часу, яку Ви витрачаєте на дорогу до ринку???
Відповісти
Ви говорите, що виникнуть дві проблеми - це далеко добиратися і хтось втратить роботу. Чому?
Все вирішується дуже просто. По-перше, можна продовжити рух марштруток до ринку, тих в яких кінцева на Львівській або на ГПЗ, а також запровадити безкоштовку маршрутку. Багато продавців на ринку - це люди із села, які торгують своєю продукцією, чому не скорегувати маршрути приміських автобусів прямо на ринок?
по-друге. Навіщо купляти новий контейнер, якщо можна перевести старий, а місця на ринку по-спадковості передати на новий ринок.
Відповісти
Тому "свинарник" під назвою Старий ринок з постійними заторами автотранспорту і сміттям під стінами Луцького замку потрібно перенести туди, на спеціально підготовлений для такої торгівлі ринок! І зробити свинарник там?
Відповісти
Справді, згідна з Вами..... Для чого риночний бедлам взагалі розташовувати в центрі міста?... Якби це бувсувенірний ринок, то інша справа, а сморід вочевих та свинярських відходів зовсім не для центру міста.
Відповісти
В мене складається враження, що якби пройшов не Романюк, цей ринок ні в кого не питаючи зносили б вже сьогодні або він просто раптом згорів, а через тиждень вже забили би сваї під новий торговий центр.
Прослідковується організоване коментування у підтримку знесення, а стилістиика подібна до негативних коментарів у новині "Романюк став мером Луцька".
Насправді, проблема є, але не настільки страшна, щоб переносити.
Його треба впорядкувати - забрати контейнери з тротуарів і припинити на тротуарах торгівлю, всі контейнери привести до єдиного нормального архітектурного рішення, збільшити проходи, заборонити на проходи виставляти товар, поставити смітники (їх просто обмаль), з лівого боку від дороги (так звана гуманітарка) все забрати та на одній частині зробити книжковий і сувенірний ярмарок, ярмарок народних промислів, медоварів і т.д., а на другій частині - паркінг, який розвантажить прилеглі вулиці.
Також, за рахунок додаткової території, змінити зупинку - зробити відокремлений від дороги заїзд на неї.
Що, писати питицію?))
Відповісти
а на час реконструкції тимчасово перенести торгівлю на ДПЗ, от і побачите, скільки туди приїде людей і почуєте, що вони з цього приводу думають.
Відповісти
То ж підприємці з Варшавки чекають-не дочекаються зносу Старого ринку. А прості жіночки з Борохова, які мають невеличкий бізнес на Центральному ринку і щодня особисто їздять торгувати сюди - не дружать з інтернетом. Вони не підозрюють ні про існування ВолиньPost, ні про існування Волинських Новин, ні про сайт петицій. Вони не можуть вступитися за себе. Вони навіть, можливо, не підозрюють про змову молодих та ранніх.
Так само не можуть вступитися за себе і наші колеги - вдова загиблого в АТО Сергія Дудки, мама і вдова загиблого Віктора Кумецького та кілька інших, що можуть, поховавши чоловіків і синів, втратити роботу і в такий тяжкий для всіх час не мати за що купити собі ліки та дітям хліба.
Що, козлики та кози молоді-успішні-наманікюрені, будете цих згорьованих жінок добивати далі своїми хотєлками "красоти"?
Відповісти
Давно пора, чи то черговий піар?
Відповісти
Хай буде старий ринок!
Відповісти