В Луцьку з'явилося перше антикафе. ВІДЕО

В Луцьку з'явилося перше антикафе. ВІДЕО
Ще влітку Фундація розвитку громад розпочала проект «Волонтерський центр». В рамках цього проекту вони створили 5 ініціатив, одна з них – антикафе «Третє місце».

Формат антикафе був обраний тому, що в Луцьку до цього нічого подібного ще не існувало, інформує Громадське.Волинь.

Координатор проекту «Вільний простір» Олексій Рижук розказує:

«Ми не орієнтувалися на когось, ми хотіли щось своє зробити. Тепер тут хтось може попрацювати, хтось відпочити, хтось книжку почитати – придумати можна багато чого. Ми не обмежуємо когось в їхніх бажаннях придумати щось нове. Аби тільки це бажання було».

В закладі вітаються будь-які ініціативи. Дозволено все, окрім вживання алкоголю.

Формат антикафе розуміє під собою плату не за те, що ти там з’їв чи випив, а за проведений в закладі час. Але якщо зазвичай розмір плати є встановленим, то тут кожен платить стільки, скільки вважає за потрібне. Олексій Рижук пояснює:

«Ви просто робите пожертву. А всі ці кошти будуть спрямовуватись на підтримку інших наших ініціатив або на лікування хворих діток, на допомогу військовим з АТО, чи для якоїсь акції».

«Третє місце» працює вже тиждень. За цей час там з’явилися перші відвідувачі. Гість антикафе Олександр ділиться враженнями:

«Перше враження дуже приємне. Дійсно місце, де можна просто посидіти, чого дуже не вистачає в наш час. Є кафе, в яких ти маєш обов’язково платити, не всі студенти мають на це кошти. А тут дуже зручно. Можна прийти і корисно провести час. Зробити ту саму «домашку» або почитати книжку».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пришел сделать "домашку"... за деньги.Креативно. Ведь за то,что даже "просто посидеть" нужно заплатить за время. А чем тут девушку угостишь - "просто посиделкой"? Сомнительное удовольствие.Второго свидания,думаю не будет...
Відповісти
Адреса?
Відповісти
який баран писав новину?
хоч би адресу дали!
Відповісти
Це певне, на вул. Ковельській, навпроти заводу прод товарів, там є такий собі одноперховий будиночок з великою галявиною поруч, а на паркані велика вивіска, помоєму щось таке "Озерний простір", чи то що...
Відповісти
а я думав що там сектанти збираються :)
якась далека людина писала цю статтю. Хоч би адресу вказали на правах реклами
Відповісти
Останні новини
В Луцьку з'явилося перше антикафе. ВІДЕО
21 листопад, 2015, 09:55