У Луцьку відкрили «Словограй». ФОТО

У Луцьку відкрили «Словограй». ФОТО
У Луцьку відкрили новий відпочинковий заклад - дворище "Словограй".

Урочисте відкриття "Словограю" відбулося у неділю, 17 квітня, на території "Адреналін Сіті".

На свято з нагоди відкриття у відпочинкове дворище завітало чимало гостей. Як годиться, розпочались урочистості із освячення дворища і молитви.

По тому гостей запросили на невеличку екскурсію "Словограєм", аби розповісти, чому обрали саме таку назву для закладу, як тепер називатимуться колишні "бліндажі" і в чому секрет особливого смаку гарячих страв.

Як розповіла екскурсовод, назву "Словограй" обрали не випадково, адже вона означає "грати словом" – відшуковувати найвідповідніше значення, використовувати багатогранність кожного слова, правильно будувати мову. Саме таке амбітне завдання ставить перед собою новостворений заклад. А ще – берегти і плекати українське слово як найцінніший скарб народу.

Центральне приміщення дворища – ресторація "Гармидер", прикрашене українськими приказками та прислів’ями.

У кнайпі "Мальованці" гостям показали автентичну поліську піч, побудовану за всіма канонами малярства. Саме у цій печі готуються гарячі страви, які можуть замовити гості закладу. До слова, у кнайпі можна відпочити невеликою компанією.

Поряд із літниками-"хворостянками" розташована "Академія українця", де відвідувачів познайомили з давніми звичаями, традиціями, прикметами та забобонами українців. На інформаційних стендах розписані вірування та звичаї, а також інші цікаві факти із життя наших пращурів.

Перерізали стрічку до нового закладу генеральний директор "Адреналін Сіті" Ірина Мордик та керівник відпочинкового комплексу Андрій Дмітрієв.

Тим часом у ресторації "Гармидер" вже чекав святковий фуршет. Тут гостей частували копченою рибою, м'ясними нарізками, печеними карасями, канапками з салаткою, голубчиками, манюхами, м'ясом у горщиках, печеною рибою, реберцями і багатьма іншими "томленими" в печі стравами. До смаку наливали оригінальні наливки – "Калганівку", "Медівку", Хрінівку" та інші.

З вітальним словом до присутніх звернувся Голова Ради директорів компанії "ВолВест Груп" Віктор Корсак, який наголосив на соціальній відповідальності бізнесу, який поряд із розвагами повинен підтримувати рідну мову, берегти і примножувати її багатство.

"Дворище "Словограй" – це місце, де українофоби ставатимуть українофілами, – наголосив він. – Наша компанія "ВолВест Груп" хоче прокласти в Україні стежину соціальної відповідальності бізнесу. Це означає, що, досягаючи своїх комерційних цілей, ми повинні думати й про більш глибинні речі, про розвиток нашого суспільства. Дворище "Словограй" – один із таких соціальних проектів. Яким має бути дозвілля? Окрім відпочинку, духовного відновлення, комунікації, дозвілля має й соціальний бік, адже кожній людині важливо відчувати свою причетність до тієї чи іншої соціальної групи. Хотілося б, щоб відчувалась така причетність до української нації. Щоб українці не були «тінями забутих предків», а підтверджували, що ми – велика нація із глибоким корінням", – наголосив він.

Творчим натхненням і ліричними віршами з усіма присутніми ділилась молода поетеса Оксана Вдячна.

На ґанку "Словограю" для всіх відпочивальників закладу грали веселі музики та пригощали стравами з печі.

Колоритні артистки аматорського гурту "Чачка" жартували та проводили веселі конкурси серед присутніх. Кожен, хто відгадував загадку, міг загадати бажання і сказати його чарівному коневі на вухо.

Родзинкою свята стало встановлення рекорду з випікання величезного товкмача довжиною на чотири долоні і вагою у понад чотирнадцять кілограмів. Святково оздобленого товкмача розрізали та роздавали всім охочим.

Тих, хто ще не встиг побувати у місці, де весело стаєш українцем, запрошуємо у "Словограй" на гарний відпочинок на природі, смачну кухню з печі у неповторній атмосфері українства!











































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пропаганда алкоголізму.
Відповісти
Бухай, ригай.
Відповісти
грайослов
Відповісти
Адреналін вже незнає що придумати...щоб до них завітали
Відповісти
Відкриття вдалося, ще й смачнющих страв попробували!
Відповісти
Адреналінівці вміють здивувати! Кожного разу щось нове і цікаве відкривають.
Відповісти
Ой...випєндрюються, а на справді їсти нічого то й толком немає...
більшість страв, які ми замовляли, то вони казали, що не вистачає інгредієнтів чи просто не можуть приготувати...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили «Словограй». ФОТО
19 квітень, 2016, 13:58