Патрульні «перекрутили» інформацію щодо нападу на їхнього начальника, - джерело

Патрульні «перекрутили» інформацію щодо нападу на їхнього начальника, - джерело
За словами джерела в правоохоронних органах, патрульні стріляли в хлопця, коли той вже втікав, і були не при виконанні обов'язків, коли трапився інцидент зі стріляниною.

Нагадаємо, 23 червня близько 1-ї години ночі начальник Патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко та його заступник Дмитро Хмарук нібито на службовому автомобілі об'їжджали місто. Вони зупинилися біля екскурсійного автобуса, який віз дітей в Карпати. Зненацька до патрульних підійшов чоловік із собакою і почав нападати на Олександра Вовченка з ножем.

За словами джерела, нападник, 1991 року народження, був у нетверезому стані. Його собака зреагував на якусь із сумок, і коли хлопця попросили забрати пса, то він заявив, що собака натренований на пошук вибухівки.

"Я не вірю, що він мав претензії до людей. Вовченко був не при виконанні. Його автівкою підвозили додому. Він живе біля цього готелю", - запевнило джерело.

За офіційною інформацією Патрульної поліції Луцька, коли нападник кинувся на начальника поліції з ножем, інший поліцейський вибіг з автівки та попередив, що стрілятиме, якщо чоловік не зупиниться. Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл заступника з травматичного пістолета в повітря. І лише тоді поліцейському довелось двічі вистрелити в громадянина, перш ніж той кинувся тікати. За кілька метрів Олександр Вовченко наздогнав та затримав втікача.

"Вони потім знайшли ніж, але цей ніж добрий ковбасу різати. Але вони інкримінували статтю "Погроза вбивством", - повідомляє джерело.

На поліцейських, які використали зброю, відкрито провадження за статтею 125 Кримінального Кодексу України (нанесення тілесних ушкоджень).

"Хлопець тікав. Кулі з травматичного пістолета йому попали в шию. І це факт. Його врятувало те, що відстань була велика", - повідомляє джерело.

Крім того, додає: всі матеріали справи забрала прокуратура для перевірки.

Ми ж продовжуємо стежити за цією справою.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: Очевидці розповіли, що відбувалося в автобусі з дітьми під час нападу на керівника луцької поліції

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво тема висвітлена, ви сумніваєтесь в атестованій поліції? Що затримали дебіла пяного? Да є гріхи в роботі кожного, але подумай як би ти діяв на місці поліції, коли кругом бидла пяного куча яке не слухає а тебе винним роблять, порушуючи закон, подивися ролики в неті, смішно як принижега поліція перед хамдом і бидлом, треба жорстко все робити, щоб бидлу не хотілося висовуватися
Відповісти
Я теж то казав Януковичу в часи "майдана"
Відповісти
Мій знайомий котрий був свідком події каже що менти бухі були.
Журналісти перевірте цю інфу!
Відповісти
Вже за пянку нічого не докажеш, в нарко треба негайно було доставляти в ПРИСУТНОСТІ ПРЕССИ! сам думай чому, відзначили 6 місяців зарплати за бездіяльність
Відповісти
Два амбала "поліцейських" зупинились біля готелю ,ні с того ,ні сього на них кидається худенький сторож зі стройки 91 р.н. з дворнягою і ножичком, що ковбасу не всяку відріже ,ви фото того горе сторожа покажіть , і всі зрозуміють чи може оте нещастя на когось напасти.
Відповісти
Підтримую. А то поліція плете будь-що.
Відповісти
стреляти при масовому скупчені людей(дітей) ЗАБОРОНЕНО!!!! це просто жахополісмени((((
Відповісти
Після застосування зброї щей з потерпілими зобовязані негайно повідомити прокуратуру і вже вони везти в нарко і збирати документи а не на слідуючий день забирати для перевірки, якщо прокуратура також реформована як і поліція сторож-терорист суши сухарі будеш дурнем!
Відповісти
безбашені, через таких війна в країні
Відповісти
То вони їхали на діток,що збираются в Карпати,подивитись,чи девок з Світязя взяти?Якась мутка.То якщо були не при виконанні службових обов'язків,то чому на службовому авто?Совпадєніє?
Відповісти
Згідно з Кіотським договором дані автомобілі призначені для доставки неадекватів до дому,хіба посада передбачає водія і автомобіль прям губернатор, шановний мер дайте грошей їм на покришки, кершер, бензин.
Втой час уганяють автомобілі, чистять квартири а патрульні в цивільному на пияку управляются в стрільбі
Відповісти
Якщо поліцейські були при виконанні службових обов’язків,то запитання для прокурора травматичний пістолет який був застосований входить до переліку тих які дозволені законом України "Про національну поліцію". Це тільки поверхневе питання, дуже багато в цій історії темної сторони. Журналісти беріть справу на контроль дуже буде цікавого...
Відповісти
Друга ситуація виникла, недай Бог, загроза дітям від озброєної особи тодіб поліцейськи знову гумо-лупом знешкоджували злочинця.
Нарізна табельна зброя видаєтся для знищення нетверезих пасажирів, виходить так?
Відповісти
началник Вовчеко заступники Буховець і Хмарук на службових авто їдуть в ранці на роботу. Авто в ночі лишаюь в дома. Здається "плутають власне с державним"
Відповісти
Поза гаражне зберігання, є адмін відповідальність
Відповісти
Підстрелений! Іди в церкву постав свічку радій, що був травмат, змивалиб твої мізки з асфальта кершером на який просив гроші в міста полісмен.
ВІТАЮ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!
Відповісти
Сильно Васька !!!))))
Відповісти
щось не видно об"єктивності у коментарях, відчуття складається таке, ніби є завдання "мочити" нову поліцію.
з точки зору закону немає різниці перебуває поліціянт при виконанні чи ні, він зобов"язаний прийняти міри по припиненню правопорушення, тим більше кримінального.
що стосується зброї - так, закон дозволяє мати певним особам травматичну зброю, поліція не виключення, при тому ця зброя може перебувати у поліцейського як у звичайного громадянина на загальних підставах, тобто не бути табельною.
що стосується "ножичка, що ковбасу не всяку відріже", то тут теж не має значення, відріже ковбасу чи ні, є напад, є предмет скоєння правопорушення, є загроза життю людини (не має значення при виконанні чи ні), є застосування травматичної зброї у відповідь для захисту особи та припинення нападу.
також є питання до правопорушника стосовно погроз використання вибухівки, вони були і свідки це не заперечують, тому у поліцейських є достатньо підстав вважати, що дана особа несе реальну загрозу суспільній безпеці і затримати його.
і найцікавіше, що робив "худенький сторож зі стройки 91 р.н. з дворнягою і ножичком" біля готолю, якщо він повинен був виконувати свої прямі обов"язки - стерегти будмайданчик?
тому, шановні, варто припинити розкидати лайно на вентилятор, краще допоможіть зробити місто безпечнішим.
Відповісти
Худий хлопчина кинувся на озброєних амбалів?
В спину нащо стріляли?
Журналісти пишіть запит в прокуратуру, а новій поліції треба починати очищення з себе
Відповісти
а що, якщо худий то не може кинутись?
пяному море по коліно, він себе богатиром відчуває.
Відповісти
Не зрозуміло і розмазано, питання на службі чи ні, службовий автомобіль і бородаті в цивільному в ньому, якщо на службі чому застосував травмат чи є в уставі, що наслужбу з чим хоче тим і йде хай бере мисливську рушницю і мисливський зареєстрований ніж, якщо поза службою чому на пріусі, ножичок то брюшний ремінь це удавка
Відповісти
Припинення якого нападу, словесного?
Зброя застосовуєтся до осіб яку застали ПІД ЧАС СКОЄННЯ ВАЖКОГО злочину і яка намагаєтся втекти, хто кого де застав?
Відповісти