Лучанина, якого судили за пости про «Русский мир», відпустили додому просто в залі суду. ВІДЕО

Лучанина, якого судили за пости про «Русский мир», відпустили додому просто в залі суду. ВІДЕО
20-річного лучанина, якого судили за заклики до зміни меж території України та розпалювання національної ворожнечі, відпустили додому просто в залі суду, адже суд йому призначив покарання з іспитовим терміном.

Відповідний вирок сьогодні виніс Луцький міськрайонний суд.

Ми вже писали про те, що лучанин попався на гнівних постах у соцмережі Вконтакте.

Так, впродовж кількох місяців він на сторінках під іменами Александр Невский та Александр Кадыров, а також у спільноті «Шукаю тебе! м. Луцьк» розміщував картинки та дописи з закликами віддати території Донецької та Луганської областей Російській Федерації.
Зокрема, в лютому цього року на сторінці під псевдонімом Александр Кадыров обвинувачений розмістив картинку з зображенням Донецької та Луганської областей, прапором Росії, державним гербом РФ та текстом «Пора вернуться, Донбасс!»

В березні він опублікував графічний файл з написом «Вставай за святую великую Русь, я русский, я никогда не сдаюсь» та «Если согласен, размести у себя на странице. За референдум о присоединении юго-востока к России».

Свої дії лучанин пояснив тим, що йому просто цікаво було подивитись на реакцію користувачів соцмережі.

«До мене в друзі долучився чоловік під ніком Артур Матвєєв і запропонував створити сторінки, де поширювати інформацію, яку він скидає. Я так і робив, просто заради цікавості. Але зараз я усвідомив, що я накоїв», - розповів у суді обвинувачений.

Зі слів прокурора стало відомо, що хоча у цій справі немає ні потерпілих, ні завданої будь-кому шкоди, злочин, який скоїв підсудний, тяжкий. А відтак сторона державного обвинувачення просила призначити для обвинуваченого 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Натомість адвокат підсудного просив врахувати, що до кримінальної відповідальності його клієнт притягується вперше, є людиною молодого віку та щиро розкаявся, а тому при обранні міри покарання суд повинен призначити іспитовий термін.

Зрештою головуючий у справі суддя Олег Ющук засудив молодика до 5 років позбавлення волі, однак з іспитовим терміном у 3 роки.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю суддю Ющука особисто. Порядна і чесна людина. І прийняв правильне рішення, не повівся на СБУушну імітацію боротьби з "сєпарми і терористами"!. А хлопаку на далі буде урок! А той , хто закликає до концтаборів - хай візьме книжки і вивчить історію, чим і як закінчували країни, що створювали концтабори!
Відповісти
так в днр треба було його і выдравити
Відповісти
Доросла здорова дюдина, як можна було в Луцьку жити та підтримувати ДНР? То їдь туди, якщо тобі тут не подобається. Мало впаяли.
Відповісти
погляди його не розділяю але судити за таке це повна дічь
Відповісти
Останні новини
Лучанина, якого судили за пости про «Русский мир», відпустили додому просто в залі суду. ВІДЕО
07 жовтень, 2016, 15:44