Дошкільнята з села під Луцьком зможуть навчатись у садочках міста

Дошкільнята з села під Луцьком зможуть навчатись у садочках міста
В рамках співпраці обласного центру Волині з селом Прилуцьке існує кілька основних напрямків, які планують реалізувати найближчим часом.

Про це під час засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та законності повідомив перший заступник міського голови Сергій Григоренко.

Нагадаємо, що в серпні депутати Луцькради прийняли рішення про співпрацю з селом Прилуцьке, у вересні Прилуцька сільська рада проголосувала за подібний проект рішення і таким чином дала згоду на співпрацю. Нині ж ради напрацьовують напрямки співробітництва.

Один з них – у сфері освіти. Так, Сергій Григоренко пояснив, що з моменту підписання договору про співпрацю діти дошкільного віку зможуть навчатись у луцьких садочках.

«Ми прирівняємо дошкільнят з Прлуцького до луцьких діток, а їхні батьки зможуть ставати в електронну чергу до наших садочків», - заявив заступник міського голови.

Окрім того, Сергій Григоренко розповів про те, що Прилуцька міська зараз працює над будівництвом дитсадка.

«Наразі вони готують проектно-кошторисну документацію, до кінця року її планують виготовити, а потім ми будемо дивитись чи зможемо ми їм допомогти», - мовив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (Статус документу: Чинний).
НАКАЗ
від 7 квітня 2005 року N 204
Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів
На виконання п. 2 ст. 18, п. 1 ст. 20 Закону України "Про загальну середню освіту" з метою забезпечення права на освіту та належної організації і проведення прийому дітей до 1 класу наказую:
1. До 1 класу загальноосвітнього навчального закладу зараховувати дітей, як правило, з 6 років.
2. Прийом дітей до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу (крім спеціалізованого) здійснювати на безконкурсній основі, як правило, відповідно до території обслуговування. (як правило, а не виключно).
3. Для зарахування дитини до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву на ім'я директора загальноосвітнього навчального закладу, копію свідоцтва про народження дитини та медичну картку встановленого зразка.
4. Не допускається збирання додаткових даних про дитину та її батьків або осіб, які їх замінюють, зокрема довідок з місця роботи, проживання, про заробітну плату батьків, будь-яких даних, що свідчать про розвиток дитини та її готовність до систематичного навчання в школі.
5. При прийомі дитини до 1 класу є неприпустимими проведення тестувань, співбесід, екзаменів тощо з перевірки її знань щодо засвоєння навчально-виховної програми дошкільного навчального закладу.
6. Прийом дітей до 1 класу спеціалізованого навчального закладу здійснюється відповідно до Інструкції про порядок конкурсного приймання дітей (учнів, вихованців) до гімназій, ліцеїв, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2003 р. N 389, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 04.07.2003 р. за 547/7868).(в Луцьк ліцеїв та гімназій вже напевно більше ніж звичайних шкіл).
7. Наказ про зарахування дитини до 1 класу загальноосвітнього навчального закладу видає директор на основі поданих документів, як правило, до початку навчального року.
8. Відповідно до Інструкції з ведення ділової документації у загальноосвітніх навчальних закладах на кожного учня-першокласника оформляється особова справа.
9. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України "Про прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів" від 06.05.2001 року N 365.
10. Опублікувати цей наказ в Інформаційному збірнику Міністерства освіти і науки України.
11. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій довести наказ до відома місцевих органів управління освітою, керівників загальноосвітніх навчальних закладів і забезпечити виконання його вимог.
12. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Огнев'юка В. О.
Міністр
С. М. Ніколаєнко
P.S.: Ну якщо вже на те пішло "прописки" вже давно нема, а є реєстрація місця проживання, хоча по-суті лише назва інша)))))

Так що вимагайте письмову відмову і сєпара григоренка - раком
Відповісти
нічого не маю проти діток, але господа блін в наших садочках місць фігня... і взагалі думайте перш ніж щось робити
Відповісти
Останні новини
Дошкільнята з села під Луцьком зможуть навчатись у садочках міста
21 жовтень, 2016, 10:38