Ківерцівського екс-чиновника судять за 40 тисяч хабара

Ківерцівського екс-чиновника судять за 40 тисяч хабара
У справі по обвинуваченню екс-заступника голови Ківерцівської РДА Сергія Третяка досліджували докази.

Про судове засідання повідомляє ТРК Аверс.

Нагадаємо, колишнього високопосадовця судять за отримання неправомірної вигоди. Ще на початку року співробітники СБУ та національної поліції затримали віце-керівника району на хабарі у 40 тисяч гривень.

За версією слідства, таку суму чиновник вимагав від підприємця за перемогу у тендерних закупівлях. За оперативною інформацією, хабар бізнесмен передавав через дружину посадовця, тож, Тетяна Третяк проходить по справі як співучасник.

За інформацією прокурора, один із бізнесменів, керівник приватного підприємства нібито поскаржився в СБУ на корупційні дії чиновника РДА. Руслан Букій скаржиться СБУ на те, що Сергій Третяк за надання переваги у тендері спонукав його дати хабар та навіть написав таксу.

«Третяк мене запевняв, що він посприяє перемозі мого підприємства у тендері, але за це я маю йому віддячити. За сприяння у визнанні мого підприємства переможцем торгів надати йому кошти в розмірі 10% від вартості тендеру. Оскільки очікувана вартість тендеру складає близько 400 тисяч гривень, то я мав надати Третяку біля 40 тисяч», – йдеться в заяві.

Після передачі грошей і затримали дружину Третяка, а згодом – і самого держслужбовця. Однак, за словами адвокатів обвинувачених, у справі є чимало суперечностей. Захист звертає увагу суду на цікаві деталі: протоколи про ведення слідчих дій складалися через місяць після самих слідчих дій. При чому оперативний працівник в один час складав два різні протоколи. А ще записи телефонних розмов та відеоспостереження, за матеріалами справи, досліджуються не із носіїв, які СБУ передавало підприємцю, а були перезаписані на диски. Таких суперечностей уу справі – велика кількість, – каже адвокат і натякає, що ця справа вигідна самим правоохоронцям.

Поки ж суд не дав справі належної оцінки. На судовому засіданні не змогли дослідити всіх доказів, бо в прокурора завершився час.

Судове засідання відклали на 5 грудня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивно, а чого коментарів під таким відео немає? Чи всім подобається коли чиновники хабарі беруть, а потім намагаються відмазатись у будь який спосіб? У мене запитання до СБУ: а чого це Третяк не сидить в СІЗО, а перебуває на волі? Чи нашкріб з набраних раніше хабарів гроші на заставу? Дійсно, Україна - країна чудес!!!
Відповісти
Останні новини
Ківерцівського екс-чиновника судять за 40 тисяч хабара
29 листопад, 2016, 12:36