Луцька міськрада визнала бійців-добровольців

Луцька міськрада визнала бійців-добровольців
Луцька міська рада зрівняла в правах бійців, що були у складі добровольчих батальйонів, але не увійшли до ЗСУ, МВС, Нацгвардії та інших військових формувань та правоохоронних органів, із військовими, офіційно «оформленими» у цих структурах.

Таке рішення прийняли під час сесії у середу, 30 листопада.

Як ідеться у проекті рішення, надання статусу бійця-добровольця АТО здійснюється комісією, яка утворюється при виконавчому комітеті міської ради. Склад комісії та порядок надання статусу бійця-добровольця АТО затверджується рішенням виконавчого комітету.

Боєць Добровольчого українського корпусу Юрій Ракович пояснив, що є випадки, коли бійці-добровольці через бюрократичні перепони не можуть отримати визнання. Боєць полку «Азов» Андрій Д'яченко відзначив, що цей проект рішення усуває несправедливість щодо людей, які добровільно поїхали воювати на фронт, проте були оформлені як міліціонери або взагалі не «легалізовані».

На добровольців розширять дію «Програми забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій на 2017-2019 роки», включать до переліку категорій громадян, яким додатково надаватимуться пільги на проїзд у громадському транспорті на міських маршрутах в 2017 році, надаватимуть соціально-психологічну, медичну та матеріальну підтримку тощо.

Також депутати вирішили звернутися до Президента України та Верховної Ради України щодо внесення змін до чинного законодавства для надання відповідних прав бійцям та до голови облради Ігоря Палиці для аналогічного визнання бійців цією радою.

«В антитерористичній операції, що відбувається на території Донецької та Луганської областей, в умовах війни за цілісність України проти зовнішнього агресора, взяло участь багато добровольців. Сформовані з них спеціальні підрозділи, на першому етапі війни, не мали чітко визначеного юридичного статусу, у зв’язку з чим вказані особи залишаються незахищеними (чинним законодавством не передбачено визнання зазначеної категорії осіб учасниками бойових дій, а відтак вони позбавлені відповідних пільг). Така ситуація є очевидно несправедливою та потребує виправлення задля забезпечення належного соціального захисту всіх без виключення осіб, які беруть участь у захисті Вітчизни», – йдеться у зверненнях.

Луцька міська рада пропонує внести зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а саме: в абзаці 1 пункту 20 частини 1 статті 6 виключити слова «за умови, що в подальшому такі добровольчі формування були включені до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не запізднились!
Відповісти
Ну вот и правильно.
Відповісти
Хоча б одне правильне рішення. Хоча воно 1 з 1 000 000 ще необхідних!
Відповісти
Останні новини
Луцька міськрада визнала бійців-добровольців
30 листопад, 2016, 11:26