У Ковелі родина померлого атошника не може отримати квартиру

У Ковелі родина померлого атошника не може отримати квартиру
Через зміни до законодавства родина померлого в зоні АТО ковельчанина Олега Вишневського втратила першочергове право на отримання компенсації на житло.

Про це повідомили у Ковельській міськраді.


У Ковелі чотирьом родинам загиблих учасників АТО, які потребували поліпшення житлових умов, придбали квартири. Міськрада звернулася до ОДА про підтримку у придбанні житла для ще двох сімей.

Але в жовтні змінили законодавство, тож родина Олега Вишневського, який втратив життя у зоні АТО, втратила першочергове право на отримання такої компенсації. При цьому його вдова з двома дітками мешкають в гуртожитку.

На нараду з цього питання запросили представників ГО «Члени родин загиблих в АТО «Віра» та Ковельської міськрайонної спілки учасників АТО .

Заступник ковельського мера Ігор Прокопів запропонував спільно шукати шляхи розв’язання проблеми, аби допомогти родині Олега Вишневського. З його слів, фахівці підтвердили, що поки управління соцзахисту, на рахунку якого на сьогодні перебувають кошти, не має законних підстав переказати їх сім’ї .

У результаті вирішили направити звернення до Кабміну про внесення змін у законодавство, аби сім’ї померлих в зоні проведення антитерористичної операції теж мали можливість покращити свої умови проживання.

Також громадські активісти зголосились разом із представниками міської влади поїхати в Київ та клопотати до Центральної військово-лікарської комісії, щоб вони чітко зазначили, що військовослужбовець Вишневський помер під час участі в антитерористичній операції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дійсно, він не загинув, а помер. "Соколик ліг відпочити і не прокинувся, зупинилось сердце",-написала у "Фейсбук" Наталья Боярина 24 лютого.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі родина померлого атошника не може отримати квартиру
13 грудень, 2016, 17:35