На Волині функціонує музей, присвячений російському чекісту

На Волині функціонує музей, присвячений російському чекісту
В урочищі Лопатень Ківерцівського району досі діє музейний комплекс, присвячений діяльності «червоних» партизан, зокрема - російському партизану-чекісту Дмитру Медведєву.

Про це розповів голова ківерцівської «Свободи» Анатолій Пушкін, - йдеться на сайті Ківерцівського районного інформаційного порталу.

Активіст наголошує, що ще з часів існування СРСР музей був центром ідейної комуністичної обробки на Волині.

«Ким же був командир партизанського загону «Переможці» Дмитро Медведєв, якого чомусь досі вшановують у Ківерцівському районі? Це був росіянин, комуніст, який воював у складі Червоної армії. Ще з 1920 року Медведєв почав працювати чекістом.

У 1920-х роках він брав активну участь у придушенні українського повстанського руху проти російсько-більшовицького панування, за що навіть отримав золотий годинник і іменну вогнепальну зброю. Працював чекістом у різних містах України: Києві, Дніпрі, Херсоні, Бердичеві, Новограді-Волинському.

У 30-ті роки майбутній партизан, якого дехто ще й досі вшановує у Ківерцівському районі, займався фабрикуванням розстрільних кримінальних справ проти українців. На його руках кров сотень невинно вбитих наших співвітчизників. Потім Медведєв закінчив вищу школу НКВД СРСР. Працював тюремником в ГУЛАЗі», - розповів Анатолій Пушкін.

«Свободівець» зауважив, що у районній газеті з гордістю пишуть про те, що у Лопатинське урочище з 2008 року було проведено понад 700 екскурсій, а територію музею відвідали 17 тисяч осіб.

«Ось якій історії нас досі вчать. Ось який туризм проповідують. Я вважаю, що здійснювати екскурсії в Лопатинь можна лише з єдиною метою: ознайомлення туристів з особою Дмитра Медведєва і його злочинами проти українського народу», - резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Лопатень
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то візьміть, та перейменуйте його, відв'яжіть від імені Медведева! У чому проблема? Чи ті партизани, що поклали життя за визволення України від фашизму не заслуговують на це?
Дуже слизьке питання, не можна так огульно відсторонятись від історії, бо будемо такі самі як москалі.
Відповісти
з 2008 року музейний комплекс у Лопатні називається "Лопатенський музей лісу та партизанської слави"... якщо пан депутат районної ради не знає....
Відповісти
Останні новини
На Волині функціонує музей, присвячений російському чекісту
22 грудень, 2016, 07:13