За відібрану в ДНРівців зброю волинянин заплатить 40 тисяч

За відібрану в ДНРівців зброю волинянин заплатить 40 тисяч
Волинян, який будучи в зоні АТО знайшов та забрав зброю бойовиків «ДНР», постав перед судом та змушений заплатити чималий штраф.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

В документі вказано, що на початку 2015 чоловік перебував у зоні проведення антитерористичної операції. І в ході бойових дій між м. Мар’їнка та смт. Красногорівка Донецької області знайшов залишену бойовиками зброю. А саме: автомат Калашникова (АК-74), кулемет Калашникова (ПКМ), три реактивні протитанкові гранати, шість УЗРГМ-2, три УЗРГМ, п’ять корпусів гранати РГД-5, чотири корпуси гранати Ф-1, один постріл «ВОГ-17», 14 набоїв калібру 9 мм, 16 набоїв калібру 7,62 мм, 386 набоїв калібру 5,45 мм, 200 набоїв калібру 7,62 мм поміщених у металеву стрічку, 97 набоїв калібру 7,62 мм поміщених у металеву стрічку, 440 набоїв калібру 7,62 мм та 35 гранатометних пострілів «ВОГ-25».

Пізніше весь цей арсенал чоловік перевіз до с. Широкине, а згодом і взагалі на Волинь.

Так, частину зброї він залишив у місті Володимир-Волинський, а решту забрав до себе додому в с. Лище Луцького району, де зберігав в гаражі.

В травні цього року волинські правоохоронці виявили сховок та вилучили всю зброю, а проти чоловіка відкрили кримінальне провадження через незаконне поводження зі зброєю.

Проте під час слідства обвинувачений погодився укласти із прокурором угоду про визнання винуватості, відповідно до якої він погодився з призначеним йому покаранням та в подальшому буде допомагати правоохоронцям виявляти канали незаконного ввезення зброї з зони АТО.

Відтак, Луцький міськрайонний суд зобов’язав підсудного сплатити штраф у понад 40 000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя, АТО, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а за мародерство нічого не предявляли?
Відповісти
Герою слава, ментовським падлам - пекло! Від ЦІЄЇ держави кращого захисту, як АК/РПК не-ма-є. Ж***и (не євреї, не облизуйтесь, панове прокурори , Ж*Д - то стан душі, а не національність) грабують українців! Право на зброю має бути в КОНСТИТУЦІЇ (див. 2-гу поправку в США)!
Відповісти
Гарна казочка про знахідку...мабудь не знав куди здати "трофейну" зброю? Або дуже хазяйновитий....
Відповісти
Все те гамно, що може бігати з стволами за гроші- має гнити в тюрмі. Тим більше якщо неотесаний доброволець. В тюрму його!!!. Нехай знає, як Волинь оскверняти сєпарським залізом
Відповісти
Останні новини
За відібрану в ДНРівців зброю волинянин заплатить 40 тисяч
29 грудень, 2016, 17:51