Спецоперація та «мічені» купюри: деталі затримання хабарника з СБУ у Луцьку

Спецоперація та «мічені» купюри: деталі затримання хабарника з СБУ у Луцьку
УВАГА! БУДЬ-ЯКИЙ ПЕРЕДРУК ЦІЄЇ ПУБЛІКАЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

Військовий контррозвідник, якого затримали із підозрою на повторне отримання неправомірної вигоди, пропонував прикордоннику «співпрацю».

Відтак, за регулярний хабар обсягом 7400 гривень співробітник СБУ обіцяв налагодити незаконне переміщення через кордон молочної продукції та текстилю.

Нагадаємо, співробітник СБУ підполковник Анатолій Семенюк, якого затримали 23 січня, виявився виконувачем обов’язків одного із підрозділів військової контррозвідки, який дислокується на Волині.

Військовий прокурор прокуратури Луцького гарнізону Євген Давидов повідомив, що про наміри працівника СБУ отримати хабар повідомив прикордонник Луцького загону. Військовослужбовець звернувся із інформацією про те, що підполковник СБУ схиляє його до «співпраці». Під «співпрацею» малося на увазі систематичне надання неправомірної вигоди.

Відтак, виконувач обов’язків начальника одного із підрозділів схиляв прикордонника до протиправної діяльності щодо незаконного переміщення і сприяння сторонніми особами під час переміщення поза межі пунктів пропуску через кордон молочної продукції та текстилю. При чому, це стосувалося як імпорту, так і експорту продукції зокрема у Білорусь.

Спецоперацію із затримання хабарника військова прокуратура та СБУ планували із моменту відкриття провадження, тобто від початку січня. У рамках підготовки проводили оперативно-розшукові дії, а сьогодні «взяли» працівника СБУ після отримання грошей.

У рамках підготовки операції військовослужбовцю у присутності понятих та зі складанням протоколу огляду та ідентифікації грошових коштів передали «мічені» купюри, тобто банкноти із певними номерами. Тож після отримання хабаря чоловіка зупинили.

Сьогодні працівник СБУ отримував чергову частину хабаря обсягом 7400 гривень. До цього військова прокуратура та управління внутрішньої безпеки СБУ задокументувало попередній хабар.

«Він сподівався і намагався отримувати дану неправомірну вигоду щомісяця, щотижня від даного військовослужбовця», - додав Давидов. Прокурор наголошує, що затриманий зобов’язаний був попереджати та викривати подібну діяльність, натомість став на злочинний шлях. Тож працівник СБУ фактично налагодив незаконний механізм перевезення продукції через кордон, фактично «кришуючи» цей процес.

Частину хабаря знайшли під час обшуку в автівці після затримання. Кошти чоловік заховав у підлокітнику автомобіля, їх вилучили у повному обсязі. До слова, після затримання номери купюр звірили із номерам банкнот, переданих попередньо прикордоннику.

Наразі вирішують питання про оголошення підозри за часиною 3 статті 368 - повторне прохання надати неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища. Прокуратура має намір клопотати про обрання для затриманого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, однак остаточну міру визначить суд питання на розгляд суду.

«Це найсуворіша міра запобіжного заходу», - зазначив Давидов про можливе тримання під вартою.

За останньою інформацією, тривають слідчі-оперативні дії та підозрюваний повідомив, що почувається зле. Співробітники прокуратури викликали швидку. Найпевніше, що підозрюваного направлять у лікарню, би з’ясувати, чи потребує він госпіталізації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
післязавтра вже буде вдома, знаю я наше правосуддя
Відповісти
Авжеж,не поділився з прокурором. Дивно спостерігати, як хабарники ловлять хабарників.
Відповісти
Дивлячись на затриманого, розумієш, які високо-підготовлені, морально-витримані, а головне фізично загартовані кадри там "працюють"...
Відповісти
Таку харю на одну зп не відкормиш
Відповісти
Просто вимушений їздити в Субару,бо в Ланос не влізає.А пайок в них є?
Відповісти
Хотів щось написати,а просто нема слів на це все
Відповісти
Останні новини
Спецоперація та «мічені» купюри: деталі затримання хабарника з СБУ у Луцьку
23 січень, 2017, 20:24