Не треба ототожнювати госпітальний округ із виборчим, – Гунчик

Не треба ототожнювати госпітальний округ із виборчим, – Гунчик
На те, щоб передбачити у Волинській області лише 3 госпітальні округи – Луцький, Ковельський та Нововолинський, були об’єктивні причини, – вважає голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Про це він розповів під час оперативної наради у понеділок, 30 січня.

Нагадаємо, у Волинській ОДА вирішили рекомендувати створити на Волині 3 госпітальні округи: «Луцький» – 488 тисяч людей із центром в Луцьку, Горохівський, Луцький, Ківерцівський, Рожищенський райони. При цьому в районах залишаються багатопрофільні лікарні першого рівня.

«Ковельський» округ – майже 376 тисяч людей – Любешівський, Любомльський, Старовижівський , Ратнівський, Шацький, Маневицький, Ковельський, Камінь-Каширський, Турійський райони, Ковель. При цьому в Любомлі, Ратному, Камені залишаються лікарні першого рівня, а в Любешові, Турійську і Шацьку будуть медзаклади планового лікування.

«Нововолинський» – Нововолинськ, Володимир, Володимир-Волинський район, Іваничівський район, 187 тисяч людей.

Гунчик ще раз наголосив, що жодної лікарні на Волині закривати не будуть. Проте, за його словами, на Волині чітко видно за «міграціями» пацієнтів рівень надання медичних послуг. Наприклад, коли із одного міста 60% пацієнтів їздять в інше. Хоча Гунчик не уточнив, про які міста йдеться, він натякнув що це «міграція» пацієнтів із Володимира-Волинського до Нововолинська. Тому він закликає «не ототожнювати госпітальний округ із виборчим округом».

Нагадаємо, народний депутат Ігор Гузь закликає створити четвертий госпітальний округ у Володимирі-Волинському. Також його підтримує міський голова Петро Саганюк. Також Гунчик розповів про Іваничівську району лікарню, де є непогана база, проте немає лікарів. Тому, за його словами, неможливо в кожному районі створити по госпітальному округу, щоб депутати «хлопали в ладоши».

А начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк наголошує, що в сусідніх областях – Рівненській, Хмельницькій, Вінницькій – також подали у профільне Міністерство теж по 3 округи. Проте якщо будуть об’єктивні причини на створення четвертого, перешкод для цього не буде, – переконує він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гунчик, ти коли останній раз стояв в черзі до лікаря?Чи тобі, бл....., з кабінету краще видно?
Відповісти
Гунчик, Ващенюк тобі бреше! Подививсь статистику офіційну, а не та,яка тобі лягає на стіл! Чому ти,як чиновник високого рівня, не дивишся стратегічно? Чого не можна у Володимирі зробити ще один округ? Чого ти не відстоюєш округ, який ляже в основу повіту? Та подай ти чотири округи - а там буде видно! Чого такий впертий, тебе завтра не буде на тому посту, а люди будуть тобі кості перемивати ще мільйон років! Задумайся!
Відповісти
Що ж ти робиш, гунчику. Тебе хазяїн Володимира назвав найкращим губернатором всіх часів, а ти старого і його місто опустив))))Гнати вас всіх ср....віником!
Відповісти
А в Іваничах не стоять в чергах,бо нема до кого...
Відповісти
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування.
Охорона здоров'я забезпечується державним фінансуванням відповідних соціально-економічних, медико-санітарних і оздоровчо-профілактичних програм.
Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена. Держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності.
Відповісти
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ
"існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена."
Відповісти
найбільше зло для Волині - Гунчик.
Відповісти
Останні новини
Не треба ототожнювати госпітальний округ із виборчим, – Гунчик
30 січень, 2017, 10:12