Влада порахувала пасажирів у луцьких маршрутках і думає, чи піднімати ціни на проїзд

Влада порахувала пасажирів у луцьких маршрутках і думає, чи піднімати ціни на проїзд
У Луцьку завершили облік пасажирів та до 17 лютого обіцяють повідомити результати, відповідно до яких стане зрозуміло, чи варто і на скільки піднімати проїзд у міських маршрутках.

Про це розповів заявив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, - повідомляє Конкурент.

Він зауважив, що міський транспорт Луцька у всеукраїнському рейтингу виявився одним із задовільних, хоча і має ряд недоліків.
«Ми маємо розуміти, що хороший якісний продукт коштує грошей. Бо за ціною «Жигуля» не можна купити Mercedes», – сказав Сергій Григоренко.

Він акцентував, що Луцьк – одне із перших міст, де впроваджують електронний облік пасажирів у тролейбусах, який в березні має запрацювати. Також в перспективі до кінця поточного року – запровадити електронний квиток.

На думку Григоренка, коли приватні перевізники побачать, що система ефективна, то самі ж за свої гроші закуплять відповідне обладнання, і водій видаватиме в обов'язковому порядку всім квитки за допомогою електронного пристрою. Адже перевізники зацікавлені у реальній картині кількості пасажиропотоку.

«Пасажирооблік та збирання виручки – це їхня справа. Перевізники самі мають бути передусім зацікавлені. Також це стосується і тролейбусів, де пасажири з якихось причин не беруть квиточки і таким чином самі себе обкрадають. Люди мають брати обов'язково квиточки на проїзд», – сказав Сергій Григоренко.

Моніторинг пасажиропотоку вже завершився, і зараз підбивають підсумки. Сергій Григоренко додав, що відповідно до результатів, які оприлюднять 17-18 лютого, стане зрозуміло, що робити далі: чи варто піднімати тарифи на проїзд і якщо так, то на скільки – на 50 копійок чи на гривню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
будьласка зробіть по гривень 20 або 25 ато дуже дешево як для європи.
Відповісти
зробіть по 5грн, але поставте перевізнику високу планку: чистота в авто, вічливість, відсутність гонок, більше маршруток на графіку для уникнення тисняви. зробіть гарячу лінію виключно для маршруток, щоб по гарячим слідам карати порушників
Відповісти
Останні новини
Влада порахувала пасажирів у луцьких маршрутках і думає, чи піднімати ціни на проїзд
09 лютий, 2017, 17:15