Поліцейські-хабарники втікали від погоні, засіваючи трасу грошима

Поліцейські-хабарники втікали від погоні, засіваючи трасу грошима
Працівники внутрішньої безпеки Національної поліції у Волинській області спільно з СБУ піймали інспекторів з нагляду за дорожнім рухом на отриманні чергового хабара.

Працюючи «за старою звичкою», поліцейські збирали «штрафні санкції» у порушників правил дорожнього руху на місці несення служби, - повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції у Facebook.

За наявною оперативною інформацією УВБ поліції регіону, стало відомо про «самодіяльність» кількох працівників Управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області. Троє інспекторів з дорожнього нагляду, попередньо змовившись, вимагали і отримували хабарі з водіїв, за непритягнення їх до адміністративної відповідальності.

Обласна прокуратура за цими фактами розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Під час оперативних спільних відпрацювань працівники УВБ Нацполіції та СБУ задокументували один з таких епізодів. Капітани поліції, під час несення служби у Ківерцівському районі, зупинили автомобіль, водій якого перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Інспектори запропонували порушникові обійтися без складання протоколу, «сплатити» 9 тисяч гривень штрафу на місці і їхати спокійно далі. Сторгувавшись на 8 тисячах, чоловік передав їх поліцейським і збирався рухатись на автівці в попередньому напрямку, однак дорогу йому заблокували працівники ВБ.

Такого повороту ситуації не чекали і самі інспектори, тож на службовому транспорті вони спробували втекти з місця події. А, щоб позбутися доказів своєї протиправної діяльності, втікачі почали на ходу викидати з автомобіля грошові кошти та талони на паливо, які вони отримали від водіїв як відкупне. Під час погоні поліцейські-втікачі почали створювати аварійні ситуації, тиснучи на газ, доки не закінчилось пальне. Проте поблизу села Завітне, того ж району, оперативники внутрішньої безпеки їх наздогнали.

У ході особистого огляду інспекторів, їхнього автомобіля та зібраних викинутих «речдоків» було вилучено 140 доларів, 150 євро, 4,2 тисячі гривень (не враховуючи останнього хабаря у розмірі 8 тисяч гривень) та талони на 690 літрів палива. На теперішній час тривають заходи, спрямовані на притягнення здирників до відповідальності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так і треба, мочити п!дар₴!в
Відповісти
Слава україні...!!!слава авакову!!!
Відповісти
Ждем кінцевого результату...
Відповісти
Навіщо їх плодити ... встановите технічні засоби і буде без позора
Відповісти
І нічього в цій країні незміниться, як брали хабарі так і далі будуть брати,нова поліція тіж самі схеми
Відповісти
Останні новини
Поліцейські-хабарники втікали від погоні, засіваючи трасу грошима
06 березень, 2017, 18:27