Вусенко прокоментувала її «усунення»: «Буде суд»

Вусенко прокоментувала її «усунення»: «Буде суд»
За словами секретаря Луцькради Юлії Вусенко, подальша робота 19-ої позачергової сесії після оголошення нею перерви - незаконна. Адже, згідно із регламентом, обраний головуючий мав таке право лиш під час голосування та обговорення стосовно дострокового припинення її повноважень.

Про це вона повідомила у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

За словами Вусенко, рішення порушило регламент Луцькради, Закон України «Про місцеве самоврядування» та Конституцію України.

«Однозначно, воно буде оскаржене. Цей підпис не міг бути поставленим, тому що юридичний механізм, хто підписує таке рішення, є тільки один – це або голова ради, або секретар ради», - розповіла посадовець.

Щодо позачергової сесії, то Вусенко, як секретар, оголосила перерву у роботі сесії.

«Відповідно до Регламенту Григорій Пустовіт мав право головувати лише під час одного питання, яке стосувалося мене. Надалі, оскільки є 5 днів на підписання рішення, його мали передати мені на підписання і я мала далі продовжувати головувати на сесії. Це нормальний механізм і нормальна практика, я визнавала їхні 14 голоси», - зауважила Вусенко.

Нового секретаря ж може бути призначено на черговій 20-ій сесії, яку призначили на 21 березня і саме на ній може бути призначено секретаря.

Тож «варварські методи» та значна кількість порушень, на її думку, однозначно приведуть до суду.

«Інші прийняті рішення будуть нелегітимними. Вони опираються на те, що радою надали право підпису Григорію Пустовіту. Такого у природі бути не може, і у нас, на жаль, немає таких норм законодавства, які визначають, що та чи інша рада може надати право Іванову, Петрову чи Пустовіту право підпису», - каже вона.

Мовляв, виключні випадки перелічені і в законі.

«Прокуратура відстежує ці процеси, Служба безпеки України відстежує ці процеси, багато юристів. Мені теж цікаво, якими будуть наслідки», - підсумувала секретар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже не секретар
Відповісти
Нам пофіг ми владу в області узурпуємо і не вистачає Луцька
Відповісти
Укроп зробив свою чорну справу. Але недовго вони будуть тішитись своєю перемогою.
Відповісти
можна говорити? Баранам, замполітам все по барабану.
Відповісти
Для тих гнид наслідки будуть неприємні. Бридко дивитися вже стало на той цирк, заїлися на одній людині, яка прагне продовжити справу покійного Романюка, або, навіть, робити більше. Вона молодчина, до останнього трималася серед зграї тих городніх гієн. Люди одумайтесь, чому так активно обговорюють по новинах тему львівського сміття, у наших новинах згадують прізвище Вусенко. Хто був у Львові, то, думаю, кожен погодиться, що це справжнє Європейське місто. А чому ? Тому що містом керує справжній господарник із партії «Самопоміч». Зрозуміло, що з такою посадою, не без гріха, може десь шось там у карман і бувало, можливо я помиляюсь, але місто живе, розвивається і є взірцем для інших міст. Влада всіляко намагається втопити молоду, прогресивну партію, за якою майбутнє нашої держави, у львівському смітті. Тому це сміття виявляють то у Чернігівські, то у Вінницькій, то у Житомирській та інших областях. 100 відсотків Садовий і Самопоміч відношення до цього абсолютно ніякого не мають ,всі питання до підрядників, які виконують роботу, але державна репресивна машина проводить відкриті паралелі, звинувачуючи одне місто, одну партію у забрудненні України. Все це робиться спеціально, щоб посіяти недовіру, згноїти нашу надію, партію «Самопоміч» у львівському смітті. А барижна партія «Укроп» під шумок скористалися і вилили чергову порцію свого бруду на, незаплямовану ніякими схемами, Юлію Василівну. Надіюсь мій пост допустять після модерації. Я ще добавлю, після отаких брудних методів, цирку, щоб я цього року посадив укроп на своїй грядці ? Та краще я посаджу більше петрушки, ніж той смердючий укроп!!!!
Відповісти