Волинян заохочують до служби у військовому резерві

Волинян заохочують до служби у військовому резерві
Резервістів військової служби забезпечили соціальним пакетом, аналогічним тому, що у військовослужбовців-контрактників.

Про специфіку зборів резервістів оперативного резерву повідомляє ВРД НСТКУ.

Чимало провідних армій, невеликих за чисельністю, вважаються найбільш боєздатними у світі. Вся справа – у підготовлених резервістах, які за потреби поповнюють лави Збройних Сил своєї країни.

Служба у військовому резерві – не ноу-хау для Збройних Сил України. Її запровадили ще 2006 року. Добровольці укладали контракти з командирами військових частин і періодично проходили підготовку. Така служба не була популярною, а кількість резервістів щороку зменшувалася. Втім, коли розпочалася російська агресія, згадали про резервістів. Після трьох років неоголошеної війни цей вид служби значно реформувався.

Щоб підтримувати на високому рівні професійні навички резервістів, з ними регулярно проводять військові збори, зазначає начальник мобілізаційного відділу обласного військового комісаріату Павло Свадовський. Збори з резервними частинами тривають 30 діб.

«Головне у цій підготовці – щоб кожен військовий згадав ті навички, які він здобув раніше. А військовослужбовці офіцерського та сержантського складу навчилися керувати своїми підрозділами в умовах, які наближені до бойових дій», – розповів Павло Свадовський.

Для заохочення до служби у військовому резерві на рівні держави резервістів забезпечили соціальним пакетом, аналогічним тому, що у військовослужбовців-контрактників.

Заступник обласного військового комісара Ігор Підлісний розповів: «Резервісту компенсується середньомісячна заробітна плата за той час, що він перебував у військовій частині. Крім того, виплачується відповідне до військового звання однорозове грошове заохочення. За час перебування у військовому резерві резервісту гарантується збереження робочого місця».

У Волинському облвійськкоматі сподіваються, що колишні військові, а також чоловіки, які пройшли бойове хрещення в АТО, долучатимуться до служби у військовому резерві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки скажіть - агресивний агресор на війну вже прибув?
Відповісти
Останні новини
Волинян заохочують до служби у військовому резерві
14 квітень, 2017, 12:28