«Луцьктепло» скаржиться на «висячі» субсидії

«Луцьктепло» скаржиться на «висячі» субсидії
Державному комунальному підприємству «Луцьктепло» із держбюджету і досі не компенсували коштів за субсидії. Сума заборгованості за січень-лютий становить 120 мільйонів гривень.

Про це 24 квітня під час засідання регламентної комісії повідомила директор підприємства Валентина Малютіна.

За її словами, скоро дорахують і суму за березень. Вона становитиме орієнтовно 30 мільйонів гривень. Тож, держава фактично боргуватиме 150 мільйонів гривень підприємству, яке знаходиться не у найкращому фінансовому стані, адже, як відомо, усі кошти від надходжень підприємства змушені перераховувати до НАК «Нафтогаз» у рамках сплати боргу за енергоносій. Борг населення становить 36 мільйонів гривень.

Директор зауважила, що це не єдина проблема підприємства. Мовляв, йдеться й про подекуди нестабільні виплати зарплат та укомплектування працівниками. За словами Малютіної, якщо раніше працювати на «Луцьктеплі» було навіть престижно, то наразі, особливо у міжсезоння, підприємство відчуває кадровий голод.

Проте на підприємстві із позитивом дивляться у майбутнє, адже за кошти кредиту від Євробанку планують модернізувати низку котелень та диверсифікувати джерела отримання теплової енергії, зробивши їх економнішими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.