У Ковелі школярів вчать грати в шахи. ВІДЕО

У Ковелі школярів вчать грати в шахи. ВІДЕО
Заняття в шаховому клубі на базі Ковельської ЗОШ №10 відвідують понад 80 дітей, які дізнаються про назви шахових фігур паралельно з тим, як вчаться писати та рахувати.

Премудрості древньої гри хлопчикам та дівчаткам відкривають кандидат в майстри спорту Олександр Новокрещенов та тренер-викладач комплексної ДЮСШ ім.Є.Кондратовича Олена Черняк, повідомляє ТЦК Ковель.

Кожен з дітей почувається полководцем шахового війська. Де для воєнних маневрів — 64 клітини білого та чорного кольору, а солдат-пішак може змусити до капітуляції самого короля. У древніх шахів так багато спільного з казкою. Можливо, це і подобається дітям, які залюбки відвідують заняття шахового клубу.

10-річна вихованка Олени Черняк - Антоніна Самолюк з Любомля в ці дні захищає спортивну честь Волині на чемпіонаті світу в Македонії. В шаховому клубі переконані: серед їхніх вихованців також будуть майбутні чемпіони.

Ще до Нового року в клубі планують організувати і шаховий фестиваль, де за шахівниці одночасно сядуть 160 учнів, аби визначити кращого шахіста школи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі школярів вчать грати в шахи. ВІДЕО
19 листопад, 2012, 09:40