Поліщук звільнив директора ЛПЕ, керуючись листом профспілки з 3-х людей

Поліщук звільнив директора ЛПЕ, керуючись листом профспілки з 3-х людей
У первинній організації профспілки, яка вимагала звільнення директора Луцького підприємства електротранспорту Ігоря Грицюка, лише 3 працівники депо.

Про це Інформаційному агентству ВолиньPost стало відомо від працівників підприємства.

Як відомо, 30 червня секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук підписав розпорядження, яким Ігоря Грицюка звільнено з посади директора ЛПЕ.

Підстав для звільнення дві - заява первинної профспілкової організації вільної профспілки залізничників України КП "Луцьке підприємство електротранспорту" від 06.06.2017 та лист Міністерства інфраструктури України від 21.06.2017 № 5912/10/10-17.

Однак, як виявилося, у первинній організації цієї профспілки аж три працівники ЛПЕ - Ігор Гриненко, Оксана Владичко і Андрій Черчик. Також на підприємстві діє інша профспілка, яка налічує приблизно 100 учасників. Загалом ж працівників на ЛПЕ - понад 400 осіб.

Копія протоколу засідання первинної організації
Копія протоколу засідання первинної організації
Копія протоколу засідання первинної організації
Копія протоколу засідання первинної організації


Також варто відзначити, що Андрій Черчик - відома серед луцьких транспортників людина. Він завів у Facebook "неофіційну" сторінку ЛПЕ, через яку критикував директора підприємства. Крім того він тривалий час судиться з депо через несправедливе, на думку Черчика, звільнення.

Станом на 1 червня він виграв апеляцію і директор виконав рішення суду, поновивши Черчика. Водночас 2 червня ЛПЕ подало касаційну скаргу на це рішення.

Грицюк відмовився коментувати подробиці справи щодо звільнення Андрія Черчика, зауваживши, що уся інформація знаходиться у реєстрі судових рішень. Хоча, мабуть, саме він, як наразі екс-директор підприємства, міг би розповісти більше про перебіг справи, адже спостерігає за нею "зсередини".

Важливо зауважити, що більшість дій Черчика висвітлюють ЗМІ, які входять до медіа-пулу волинського "УКРОПу". Схоже, й не дивно, що саме на звернення профспілки Черчика опирається Ігор Поліщук у рішенні про звільнення Грицюка.

У кулуарах міської ради давно говорять про те, що "УКРОП" бажає бачити на цій посаді свою людину, а не Грицюка, який працював з командою Миколи Романюка.

До слова, на підприємстві розповіли, що саме Черчик був найактивнішим ініціатором двох зустрічей колективу з керівництвом міста, які відбулися 8 та 15 червня.

Нагадаємо, що на першу приїхав Ігор Поліщук та завершилася вона тим, що той пообіцяв перекинути з міського бюджету гроші на підприємство.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ЗУСТРІЧ 8 ЧЕРВНЯ

На другу зустріч в.о. мера не приїхав. З людьми спілкувалися заступники міського голови Костянтин Петрочук і Григорій Недопад. Конструктивного діалогу не вийшло, а перший посадовець ще й сказав про ймовірність збільшення вартості проїзду, чим спровокував хвилю критику з боку лучан.

Щодо другого документу, лист Міністерства інфраструктури, то й в цьому випадку є непорозуміння. А саме - того ж дня, коли про лист-погодження звільнення повідомив Ігор Поліщук, депутат Алла Надточій з "Самопомочі" поінформувала громадськість, що в Мінінфраструктури скасували лист і надіслали новий, де не погоджують звільнення Грицюка.

Аби досконаліше розібратися в ситуації Інформаційне агентство ВолиньPost звернеться з запитом до міської ради, аби отримати копії документів, на основі яких ухвалювали рішення про зміщення Грицюка з посади директора.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поліщук звільнив директора ЛПЕ, керуючись листом профспілки з 3-х людей
03 липень, 2017, 08:00