На Волині за добу вилучили 6 тисяч стебел маку

На Волині за добу вилучили 6 тисяч стебел маку
У рамках проведення операції «Мак» волинські поліцейські протягом доби виявили та вилучили в особистих господарствах жителів області понад 6 тисяч стебел маку снодійного та майже 90 стебел коноплі.

Про це інформує прес-служба волинської поліції.

Зокрема, в Горохівському районі вилучили майже 2 тисячі стебел маку. Незаконні посіви цієї культури виявили на присадибних ділянках 52-річної мешканки с. Гектари та 56-річної мешканки с. Галичани.

В Іваничівському правоохоронці вилучили понад 550 стебел маку.

Зокрема, на присадибній ділянці 49-річної жительки с. Завидів поліція вилучила майже 90 стебел цієї культури. У Ківерцівському на присадибних ділянках чотирьох мешканок с. Журавичі було виявлено понад 3 тис. стебел маку снотворного. У Локачинському поліцейські виявили та вилучили 290 кущів у 85-річної мешканки с. Линів.

У райцентрі Рожище понад 600 стебел маку снотворного виявили у 60-річної місцевої жительки. У Володимир-Волинському районі в 21-річного мешканця селища Благодатного було виявлено та вилучено 84 кущі коноплі.

Поліція звертає увагу громадян на те, що відповідно до ч.1 ст.310 Кримінального кодексу України незаконний посів та вирощування снотворного маку у кількості від 100 до 500 рослин чи конопель від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1,7 тис. грн. до 8,5 тис. грн., або арештом на строк до шести місяців,або обмеженням волі на той самий строк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині за добу вилучили 6 тисяч стебел маку
05 липень, 2017, 09:38