Мерію Луцька просять допомогти із реабілітацією родин Героїв

Мерію Луцька просять допомогти із реабілітацією родин Героїв
Громадські активісти просять луцьку владу посприяти в організації психологічно-реабілітаційного відпочинку для родин загиблих та безвісти зниклих військовослужбовців. Вони підготували звернення до міськради з проханням внести зміни до Програми, де передбачено психологічну реабілітацію для учасників АТО та їх сімей.

Про це стало відомо у четвер, 6 липня, під час засідання "круглого столу" за участі представників громадських організацій, що об’єднують учасників АТО.

Депутат Луцької міської ради Майя Шостак зазначила, що родини загиблих та безвісти зниклих військовослужбовців потребують психологічної реабілітації. Адже багато з них закриваються в собі та віддаляються від суспільства.

«Хочу сказати, що звернення громадської організації «Надія» стосується реабілітації родин загиблих. І не лише загиблих, але й померлих. Також ми пропонуємо, щоб розглядались не лише ті, що проживають у Луцьку, але й з області. Батьків, дружин, дітей пропонуємо внести в програму на реабілітацію. Від військкомату пропонують відпочинок раз у 2 роки, але хочу сказати, що це має бути саме психологічна реабілітація», - сказала Майя Шостак.

«Родини повинні відпочивати разом, адже вони можуть зрозуміти один одного», - додала вона.

Майя Шостак запропонувала створити роботу групу та проговорити все це.

Голова громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Надія» Любов Карабан зазначила, що реабілітовувати родичів загиблих потрібно не в госпіталях, а десь на природі та в неформальній обстановці.

«Ми в цьому році зробили експериментальну реабілітаційну поїздку в монастир. Дорогою зупинялись в Тустані, дивились фортецю, були на водоспаді в Кам’янці. Це були родини загиблих. Вони мали спілкування. Адже є багато родин загиблих, де батьки та дружини впадають в депресію. Проходять роки, воно б мало бути легше. Але проблема стала загострюватись», - зазначила жінка.

«Зараз у нас була конференція Волинської області в «Лісовій пісні». Там були родини загиблих та безвісти зниклих. Поспілкувавшись, ми зрозуміли, що потрібен психологічно-реабілітаційний відпочинок. Ми довго думали, як він має відбуватись. Це має бути госпіталь чи ні? Але дійшли висновку, що коли є природа, ми зустрічаємось у неформальній обстановці, то це краще зближує родини. Обговорюється ця проблема. Спілкування дає гарний результат», - додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Меньше треба піаритися на горі батьків загиблих.До чого тут ваші пропозиції? Таку роботу з родинами загиблх департамент соцполітики міськради проводить давно.
Відповісти
Останні новини
Мерію Луцька просять допомогти із реабілітацією родин Героїв
06 липень, 2017, 15:56