На «Бандерштаті» навчатимуть читати шрифтом Брайля

На «Бандерштаті» навчатимуть читати шрифтом Брайля
Вперше участь у «Бандерштаті» візьме студія друку шрифтом Брайля. Локація студії «Braille Studio» демонструватиме, що інклюзивність має бути у всіх сферах життя, а сам фестиваль перетвориться на фестиваль для всіх людей, фестиваль без обмежень.

Про це інформують у прес-службі ГО «Генерація успішної дії».

Луцька студія друку шрифтом Брайля пропонує відвідувачам долучитися до спільної з банком ПУМБ та журналом «L’Oficcielle Україна» благодійної ініціативи, придбавши путівник «Україна для Вас», усі кошти від продажів якого підуть на придбання потужного обладнання, необхідного для друку шрифтом Брайля.

Також, сприяючи інклюзивності українського суспільства, дбаючи про рівність людей з інвалідністю в усіх сферах життя, в межах локації відвідувачі зможуть:

• дізнатися про унікальність шрифту Брайля, необхідність його вивчення та застосування;

• пройти майстер-клас, навчитися читати і писати на дотик, підписати унікальну листівку шрифтом Брайля для себе або для знайомих незрячих людей;

• поспілкуватися з незрячими людьми та дізнатися більше один про одного, аби налагодити взаєморозуміння у спілкуванні;

• спробувати зіграти в цікаві ігри на дотик, пройти невеличкий квест в пов’язках та відкрити в собі нові можливості для сприйняття світу;

• навчитися правилам супроводу і допомоги незрячим людям;

• на власному прикладі переконатися, що відсутність зору не перешкоджає повноцінному життю;

• долучитися до створення інклюзивної сильної України, в якій всі люди є рівними у своїх правах. І просто весело провести час разом.

Студія друку шрифтом Брайля «Braille Studio» - це волонтерський проект, спрямований на забезпечення вільного доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

ГО «Fight For Right» («Боротьба за права») діє з метою захисту прав людей та відстоювання рівності у всіх сферах життя суспільства. Ми на власному прикладі доводимо, що люди з інвалідністю можуть більше, ніж від нас зазвичай очікують.

Волинський осередок Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» заснований в 2009 році, поширює свою діяльність у Луцьку й у Волинській області. Мета діяльності організації: реалізація і захист прав та основоположних свобод людей з інвалідністю по зору, сприяння їх повному включенню до всіх сфер життя суспільства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Бандерштаті» навчатимуть читати шрифтом Брайля
14 липень, 2017, 15:33