Гунчик повідомив приємні новини волинянам та подякував Лапіну

Гунчик повідомив приємні новини волинянам та подякував Лапіну
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що область отримає 1,742 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні на його сторінці в Facebook.

Публікуємо допис Гунчика без змін і правок:


В останні дні червня облдержадміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням при внесення змін до Державного бюджету передбачити кошти, аби продовжити будівництво 27-ї школи у Луцьку.

Зовсім скоро ці гроші надійдуть – український парламент, ухвалюючи зміни до бюджету країни, проголосував за виділення 10 млн грн. у рамках надання субвенції місцевим бюджетам на здійснення соціально-економічного розвитку територій!

Тому принагідно хочу подякувати за принципову позицію в цьому питанні народному депутату від Луцька Ігореві Лапіну.

І роботи на стратегічному об’єкті 55-го мікрорайону обласного центру продовжать. Продовжать попри незрозумілу позицію Луцької міської ради, яка з власного ж об’єкта зняла передбачені попередньо 10 млн грн. Прикметно, що кошти з державної казни підуть не в бюджет Луцька, а в обласний, адже замовник робіт – УКБ облдержадміністрації. А, значить, перекинути на інші цілі й ці 10 мільйонів не вдасться. Школа потрібна Луцьку і вона буде!

Окрім того, і це питання також важливе, в область надійде субвенція – 1,742 мільярд грн – на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг. Облдержадміністрація інформувала Кабмін про необхідність збільшити субвенцію на мільярд. Втішений, що волинян почули і є результат.

Продовжується і реалізація проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». На звернення голови облдержадміністрації відреагували і Міністерство фінансів, і Міністерство охорони здоров’я, і Кабінет Міністрів, збільшивши видатки по проекту на 42 млн грн. (із 33 млн до 75-ти).

Отримають фінансовий ресурс і волинські ОТГ. Новоствореним громадам, і на цьому наголошувала облдержадміністрація керівництву уряду, потрібна фінансова підтримка.

Знаю – нещодавно спілкувався із головами ОТГ – субвенцію з Державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ, яка надійде прямо в бюджети ОТГ, останні використають для реалізації важливих проектів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик повідомив приємні новини волинянам та подякував Лапіну
15 липень, 2017, 10:36