Скандальний луцький довгобуд «заморозили»

Скандальний луцький довгобуд «заморозили»
Уже майже півроку на будівельному майданчику ЖК «Егоїст» – тихо і порожньо. У середині грудня відділ державного архітектурно-будівельного контролю міста скасував декларацію на початок будівництва.

Львівський забудовник запевняє: невдовзі отримають новий дозвіл. Власник землі і частини будівлі, депутат Луцької міської ради Сергій Була теж сміливо роздає гарантії. Натомість чиновники розводять руками: жодних документів про відновлення робіт поки не бачили, – пише Тетяна Кушнерик у статті на шпальтах Волинь24.

ЕГОЇСТИЧНА ПЕРЕДІСТОРІЯ

Зведення новобудови біля луцького РАЦСу розпочалося із неприємної історії: сусідня дев'ятиповерхівка вкрилися тріщинами і почала осідати. Після тривалого конфлікту із «ЕГОЇСТичними» сусідами люди добилися обстеження експертами. Рівненський національний університет водного господарства та природокористування підтвердив: передаварійний стан будівлі – «наслідок виконання робіт біля осі будинку, які виконувалися без вивчення впливу новобудови на фундамент існуючого житлового будинку».

Забудовника ЖК «Егоїст» – львівську фірму ТзОВ «Юкрейніан Девелопмент Індустрі» – зобов’язали укріпити пошкоджений будинок. Роботи із укріплення почали, але так і не закінчили. У вересні 2016 року управління капітального будівництва міськради виявило, що «ряд робіт виконується неякісно, з відхиленнями від проектно-кошторисної документації».

Попри те, що будівництво «Егоїста» наразі стоїть, у мешканців сусідньої дев'ятиповерхівки «сюрпризи» не зникають. Кілька днів тому у кількох квартирах знову «сипалися» стіни. Пані Людмила із сьомого поверху розповідає: тріщини збільшуються. Там, де недавно була «павутинка» – уже «рівчаки» шириною по півсантиметра. Поставлені склопакети перекосило – будинок явно «розповзається». Найбільше страждають три горішні поверхи. «Сидиш і чуєш, як тріщить будинок. Страшно, але що робити?» – каже сусідка і розводить руками: недарма горе-будівлю назвали «Егоїстом».

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а найцікавіше, що всі забудови в луцьку ведуть депутати ЛМР, а депутат ткачук за бабло їм землю виділяє.
Відповісти
Останні новини
Скандальний луцький довгобуд «заморозили»
17 липень, 2017, 06:36