На Світязі відбувся турнір пам’яті відомого футболіста

На Світязі відбувся турнір пам’яті відомого футболіста
На березі озера Світязь, зокрема в популярній зоні відпочинку «Куточок рибалки», відбувся традиційний турнір з пляжного футболу «Кубок Світязя».

Цього року він був особливий, оскільки проходив у пам’ять про Адальберта Корпоная, відомого футболіста, свого часу - голови комітету пляжного футболу Федерації футболу Волині та Президента спортивного клубу «Світязь», який 23 квітня цього року відійшов у вічність, - пише Район.Шацьк.

Змагання стали рекордними за кількістю команд-учасниць - їх приїхало аж 15 з різних куточків Волині та Рівненщини; найбільш вдалими - за високим рівнем організації; багатим на емоції - через бурхливий конфлікт перед фіналом.

Футболісти на піщаному пляжі Світязя змагалися за перемогу протягом трьох днів: з 21 по 23 липня.

У змаганнях у трьох групах взяли участь такі колективи: ФК «Камінь-Каширський» (м. Камінь-Каширський), «Полапи» (Любомльський р-н), команда м. Здолбунів (Рівненська обл.), «Бренд-Груп» (м. Луцьк), «Волиньагротех» (м. Луцьк),«Динамо» (м. Луцьк), ФК «Патріот» (село Піща, Шацький р-н), «Прип’ять» (смт Любешів), «Сантехбуд» (м. Ковель), «Колос» (м. Ківерці)», «Нестер-Хаус» (с. Світязь, Шацький р-н), «Вотранс» (м. Луцьк), «Ковель-Сільмаш» (м. Ковель),«Аперкот» (м. Ковель) і «Ласка» (с. Боратин, Луцький р-н).

Тепла погода, лагідний Світязь, а також чудові нагороди переможцям: кубки, медалі і грошові призи стали для футболістів гарним мотивом для приїзду в курортне село та участі в турнірі.

Змагання відбулися за сприяння Федерації футболу Шацького району, Федерації футболу Волинської області, Шацької райдержадміністрації, Шацького національного природного парку (т. в. о. директора Віталій Цвид), маєтку «Нестер-Хаус» (підприємець Петро Нестерук) та підприємця Ярослава Гича.

Урочисто відкрили турнір «Кубок Світязя» Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, Василь Кохановський, заступник голови Федерації футболу Волині, Володимир Найда, голова Федерації футболу Шацького району, а також донька Адальберта Корпоная – Оксана. Всі вони високо оцінили рівень організації змагань та побажали перемоги найсильнішим учасникам. Головним суддею змагань став Сергій Стаднік.

Протягом видовищних триденних поєдинків на футбольному полі визначилася двійка лідерів. У півфінальних іграх змагалися «Нестер-Хаус» (село Світязь) таФК «Камінь-Каширський» (м. Камінь-Каширський) – команда Шацького району виграла суперників з рахунком 8:1. У поєдинку двох ковельських команд перемогу над «Сантехбудом» здобув «Аперкот» - 6:5.

Команда з міста Камінь-Каширський виборола третє місце, перемігши «Сантехбуд» (м. Ковель) – 3:2.

Фінал розпочався з конфлікту між футболістами команди «Аперкот» (м. Ковель) та організаторами змагань. Відповідно до регламенту змагань, двоє ковельських футболістів, а також один світязький гравець мали пропускати фінальну гру – через перебір жовтих карток.

Якщо футболіст «Нестер-Хаус» погодився з цим, то ковельчани навідріз відмовилися від поєдинку без своїх, як виявилося, найсильніших гравців. По суті, побоялися розпочинати двобій із світязянами, зарання прогнозуючи свою поразку.

Майже годину тривали переговори між організаторами та командами-фіналістами. Скандал, зрештою, закінчився тим, що «Аперкот» добився дозволу на гру в складі з футболістами-порушниками. Фінальний матч завершився перемогою команди «Аперкот» - 4:2.

«Нестер-Хаус» (село Світязь) зайняла друге місце.

23 липня, в післяобідню пору, відбулась церемонія нагородження переможців і номінантів. За яскраве, динамічне і незабутнє свято футболу подякували учасникам, спонсорам і вболівальникам Ярослав Гич та Петро Нестерук.

Кубки, медалі і грошові призи знайшли своїх власників серед найсильніших. «Аперкот» за перемогу отримав 5 000 грн., «Нестер-Хаус» - 3 000 грн. за ІІ місце і 2 000 грн. – бронзовий призер «ДОФ Арбо».

Крім того, від Федерації футболу Шацького району призи отримали кращий воротар турніру Михайло Ягодинець («Нестер-Хаус»), кращий гравець Іван Гунчик (ФК «Камінь-Каширський»), кращий бомбардир Олександр Ліщук («Сантехбуд»).

Федерація футболу Волині нагородила за популяризацію пляжного футболу Володимира Найду та Петра Нестерука, кращого суддю Василя Герасимківа, за волю до перемоги – команду «Сантехбуд» (місто Ковель), за чесну гру - «Нестер-Хаус» (село Світязь).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Світязі відбувся турнір пам’яті відомого футболіста
26 липень, 2017, 13:24