Відомий краєзнавець розпродає бібліотеку, щоб видати книгу про Луцьк

Відомий краєзнавець розпродає бібліотеку, щоб видати книгу про Луцьк
Краєзнавець Вальдемар Пясецький (на фото) розпродає частину свою бібліотеки, аби видати нову книгу з оповіданнями про Луцьк.

Про це в Facebook пише журналіст Людмила Приймачук.

"Вальдемар Едвардович разом з дружиною виїжджають на постійне місце проживання до доньки в Польщу. На прощання і пам'ять про себе патріарх волинського краєзнавства хоче видати чергову книгу історичних оповідань про наше місто "Луцьк. Середмістя".

"Однак коштів йому не вистачає. Свого часу допомогти видати цю книгу йому обіцяв наш покійний мер Микола Романюк. Не встиг... Аби видати книгу, Вальдемар Едвардович мусить розпродавати свою бібліотеку. Самому Пясецькому це зробити важко - через хворобу він майже не може ходити. Нижче я дам перелік видань з його бібліотеки.Якщо когось зацікавить, пишіть мені в приват, дам телефон Пясецького. Хоча я все-таки сподіваюсь, що знайдеться меценат, який допоможе Вальдемару Едвардовичу видати цю книжку".

1. Дмитро Дорошенко. Нарис історії України, 2 томи.
2. Велика історія України, 2 томи.
3. Наталія Полонська-Василенко. Історія України в 2 томах.
4. А.Ефименко. История украинского народа.
5. Іван Крип'якевич. Історія України.
6. Михайло Грушевський, Історія України-Руси, 5 томів з 11-томника.
7. Нагаєвський. Історія Української держави XIX століття.
8. Літопис Руський. За Іпатіївським списком. Переклав Леонід Махновець.
9. Мікалоюс Константінас Чюрльоніс, альбоми робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чурвоніса не існує, є Чюрльоніс - литовський художник і композитор. Це - для не читаючих людей. А для читаючих і не читаючих з великим сумом сповіщаю, що помер читач. Немає кому читати книг. Він помирав в муках і повільно, починаючи з народження так званої комп‘ютерної ери. За ті передплатні видання, за класику, які сьогодні вицвітають під палючим сонцем на столах луцьких букіністів, я носив хабарі (подарунки), стояв у черзі за передплатою, возив книги з Києва, Москви, Баку, Тбілісі… Судячи з того, що лежить на цих столах (маю смак, який складався десятками років), книги розпродають колись читаючі, інтелігентні, освічені люди. Вони відходять з життя, а їх місце займають не читаючі, які читають, ворушачи губами і не допускають граматичних помилок лише в своєму прізвищі. Кілька років тому я уважно вчитався в текст судового позову до мене, складений відомим в Луцьку юристом. На 5-ти сторінках комп’ютерного тексту 12 шрифту я знайшов 390 граматичних помилок. Окремі терміни і філологічні ребуси взагалі не піддавались розумінню. Це наслідки «епохи комп’ютера». Продається найкраща в світі класика - російська. Сьогодні Росія - наш ворог, але в культурі націй кордонів не існує. Продається класика Європи, Америки. Біля подіумів рідко зупиняються люди, головним чином, старшого віку, які знають ціну книзі і ціну знанням. Продається золото, продається те, без чого не може існувати людина. Сьогодні, як виявляється, можна мати 3-4 «дипломи», не прочитавши жодної книги. Тому її роль відпала. Вона стоїть на задвірках знань і освіти. Це катастрофа, чи трагедія – як хочете, так і вважайте. Бажаю Вальдемару Пясецькому успішно продати книги і видати оповідання про Луцьк. Але нітрохи не сумніваюсь, що ці оповідання за кілька років непрочитаними будуть лежати на цих же подіумах. Поруч з кращою класикою світу. І прохання до багатих людей: допоможіть краєзнавцю видати книгу. Він цього заслуговує. Це буде дуже благородний жест.

Відповісти
Мікалоюс Чюрльоніс а не Чюрвоніс це ж які пішли тепер безрамотні люди після університету волинського. Барани.
Відповісти
Останні новини
Відомий краєзнавець розпродає бібліотеку, щоб видати книгу про Луцьк
30 липень, 2017, 11:06