СБУ показала арсенал «Варти порядку»

СБУ показала арсенал «Варти порядку»
В УСБУ у Волинській області прокоментували обшуки у представників «Варти порядку» та опублікували світлини вилученого арсеналу та шпигунського обладнання.

Про це повідомили у прес-службі УСБУ в області.

У повідомленні прес-служби йдеться:

«Працівники СБУ спільно з прокуратурою викрили членів окремого підрозділу громадського формування «Варта порядку» на чолі з їхнім керівником, які, за попередньою змовою, незаконно використовували спеціальні технічні засоби (СТЗ) негласного отримання інформації та здійснювали візуальне спостереження за громадянами України з метою отримання компрометуючих даних про їхнє особисте життя, а також іншої інформації в особистих та комерційних інтересах. Правоохоронці встановили, що зловмисники переміщали вказані СТЗ на територію України контрабандним шляхом.

Крім того, до Служби безпеки України звернулися мешканці Луцька із заявами про незаконне приховане стеження за ними представниками вказаного громадського формування. За даними фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 182 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості приватного життя).

У ході обшуків офісних приміщень, жилих будинків та автомобілів зловмисників слідчими СБУ вилучено спеціальні засоби негласного отримання інформації, карти пам’яті із фотографіями, зброю різних калібрів, набої до неї, гранати Ф-1, протипіхотні міни.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 та ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії».

Водночас у громадському формуванні заявили, що згадана зброя є навчальними муляжами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слухайте, ви там визначайтесь! Один раз пишете протитанкова міна, потім протипіхотна. Що це учбові штуки шось не пишете. Ясно, що комент не пропустите, але це для модерів. Не думайте що всі дурні одні ви там розумні.
Відповісти
НА останніх фото звичайна ЮСБ вебкамера?
Відповісти
Тільки вся вилучена зброя виявилась муляжем))))))) СБУ навіть не розбирається в зброї?))) а моторола, то звичайні рації, ви в Польщу заїдьте, там всі з такими їздять і там ще всіх арештуйте!)

Відповісти
Якщо не помиляюсь на одному з фото протитанкова міна ТМ 57, чи ТМ 62? - От нафуя вона їм, чи це фейк?
Відповісти
а я їх так вважію...
Відповісти
Ви не читаєте ВН це ж муляжі))))))))І Рації дитячі а партони до КМ це взагалі металобрухт разом з мінами та гранатами)))))А чого ж крім - зброї нічого ВН не пише про прослуховування та стеження чи коли на підставі рішеня суду затриммують злочинця це порушеення закону, а коли озброєна ОЗГ вчиняє злочини це називають охороною порядку,лише забули сказати що це охорона порядку не волинян а Палиці...
Відповісти
а де відео стеження за вусенкою?
Відповісти
Мозаїка складається: ГО "Варта порядку", використовуючи незаконні спецзасоби, та порушуючи Закон, документують інформацію, передають її ТРК "Аверс", який випускає її в ефір, як отриману своїми журналістами, при цьому, перекручуючи фактичні обставини та подаючи її як замовить це ПАПА, який у них один!!!. Розумні громадяни,ВИБОРЦІ!, проаналізуйте це все!!!, і самі зробіть висновки!!!.
Відповісти
Муляж, муляж. Тоді якого милого запал від гранати зберігається окремо від корпусу?
Відповісти
Що вилучили, радіостанцію? Молодці!
Відповісти
Абсолютно все шите білими нитками!!! Звачайнісінька камера так як і флешки які продають в любому магазині електроніки нам видають за супер шпигунські знаряддя))))) З того що є на фото в мене під питанням тільки набої, і то-вони можуть бути мисливськими, такий калібр обовязково покривають міддю.... Шоколадному пукан рве))))))))))
Відповісти
Останні новини
СБУ показала арсенал «Варти порядку»
08 серпень, 2017, 23:55