Секретний підрозділ «Варти порядку»

Секретний підрозділ «Варти порядку»
На базі громадського формування «Варта порядку» існував спецвідділ, до складу якого входили колишні оперативні працівники міліції.

За кілька днів після затримання керівника «Варта порядку» Олександра Тиводара в ЗМІ, які належать волинському «УКРОПу» почали з’являтися повідомлення про «побиття слідчими СБУ громадянина Романа Демидюка». Укропівські ЗМІ активно нав’язували тезу, що він ніякого відношення до «Варти порядку» не має, а є простим такситом.

Проте це не так.

Як повідомили Інформаційному агентству ВолиньPost джерела, близькі до правоохоронних органів, громадянин Демидюк є колишнім співробітником так званого 7-го управління міліції, яке займалося розвідкою та зовнішнім спостереженням.

На жаргоні силовиків таких співробітників називають «тихарі». Їхня задача – змішатися з натовпом, стати непомітним та вести спостереження за об’єктом. Для прикладу для охорони громадського порядку під час проведення Євро-2012 так звані «тихарі» перевдягалися під фанатів, таксистів та навіть безхатченків, щоб непомітно вести нагляд за вболівальниками.

На Майдані під час Революції Гідності багато працівників 7-го управління інтегрувалися в структури Євромайданівців та вели спостереження. Одним з результатів роботи «тихарів» стала атака «Беркуту» на позиції Євромайданівців на вулиці Грушевського 22 січня 2014 року. Причиною для атаки стало повідомлення від «тихарів», що протестувальникам привезли велику кількість каністр з невідомою сумішшю для виготовлення коктейлів Молотова.

Працівники 7-го управління мають високий рівень інтелекту, спостережливі, винахідливі та мають акторські здібності для того, щоб гармонійно вливатися в будь-яке середовище та розчинятися в ньому.

І всіма цими навичками володіє Роман Демидюк, який не просто був рядовим бійцем у «вартовиків», а очолював так званий спостережно-аналітичний відділ, який підпорядковувався особисто Тиводару та звітував напряму йому, або спонсорам «Варти порядку», в чиїх інтересах фактично й проводилося спостереження.

Роман Демидюк з керівник фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександром Товстенюком
Роман Демидюк з керівник фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександром Товстенюком


В підпорядкуванні у Романа Демидюка було кілька колишніх працівників міліції, які вилетіли з органів через скандали чи після люстрації. Всі вони - добре навчені оперативники з великим досвідом роботи.

Саме тому рядові «вартовики» відверто обурюються, коли в незаконному прослуховуванні, стеженні, побитті звинувачують їх організацію. Бо вони дійсно не знали про існування такого підрозділу. Однак спонсори «Варти порядку» прекрасно розуміли наскільки визначальну роль цей підрозділ відігравав в системі збору компромату та залякування опонентів. Не даремно члени цього підрозділу отримували від 500 до 700 доларів на місяць.

Затримання Демидюка викликало справжню паніку в осіб, в чиїх інтересах відбувався збір компромату та залякування. Паніку настільки сильну, що укропівські ЗМІ - «Волинські новини», «Аверс» та «1+1» - приділили стільки уваги «пересічному таксистові».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще взнайте як пішов з міліції роман. відносно вибиття зізнань із затриманих в його кабінеті в Луцькому МВС та інше
Відповісти
Ось така петрушка господа укропівці.
Відповісти
Да ну на......
Відповісти
Роман не пропрацював навіть року вструктурі ,був звичайним водієм,робити він не вміє ,він більше говорить чим робить.Вигнали його за пянку .Тай взагалі людина він гнила,полішук короче.Будучи таксистом неодноразово їздив пяний за кермом,і затримували його не одноразово.
Відповісти
Я обпікся об цю структуру ще на початку пятнадцятого, трошки мав з ними справу, дещо побачив їх закулісу і так подумав, що вони закінчать опг. Найприкріше, що у Варті було багато чесних хлопців які реально вірили, що захищають місто.
Відповісти
рік назад ви писали про цього джеймса бонда. навіть майка та ж сама

http://www.volynpost.com/news/75154-lucki-patrulni-zatrymaly-pianogo-zhurnalista-deboshyra-foto
Відповісти
Полішуцьке бидло на гроші жида палиці захищае 3краіну від Путіна
Відповісти