Лісові пасічники на Волині зібрали майже 4 тонни меду

Лісові пасічники на Волині зібрали майже 4 тонни меду
Волинські лісівники з року в рік нарощують медові «потужності» лісових пасік. Що головне: у цій справі практично немає технічного прогресу, абсолютно не діють закони глобальної індустріалізації і точно зовсімні до чого тут IT-технології.

Мед народжується, як і тисячу років тому, лише в результаті любові та терплячої клопіткої праці. Бджіл і людей. У спокої, тиші, серед затишної природної краси. А в тренді – натуральність, - кажуть у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Пасічники розповідають, що мед має один із найвищих показників дати зберігання серед харчових продуктів. Ця довговічність пояснюється його хімічним складом: продукт природним чином є кислотним, з низьким вмістом вологи, що робить його досить непривітним середовищем для різноманітних бактерій.

Мед дуже корисний для здоров’я і це зауважили давно. Оскільки речовина настільки негостинна для бактерій, її часто використовували для захисту від інфекції при порізах і опіках. Сьогодні мед також використовується як природні ліки.

Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду – українська. Приємно, що волинські лісівники також докинули свою «ложку» в загальнодержавну медову бочку. У волинському лісі нині живе майже 600 бджолосімей. Пасіки створені практично у всіх державних лісогосподарських підприємствах. У ДП «Любомльське ЛМГ» їх 3, ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс» мають по 2 пасіки.

Лісові пасічники вже зібрали майже 4 тисячі кілограмів меду. Найбільше – у ДП «Ківерцівське ЛГ» – понад 1000 кг меду при плані 900 кг і це при тому, що медозбір ще триває. Досить результативно працюють бджоли у ДП «Маневицьке ЛГ» – там заготовили майже 800 кг солодкого продукту, традиційно медовими залишаються лісогосподарські підприємства у Володимир-Волинському та Любомльському районах. На медове лідерство починає претендувати ДП «Шацьке УДЛГ».

У планах – ще сотні кілограмів медових запасів, яким лісові пасічники згодом потішать волинян.

До речі, лісовий волинський мед постійно можна придбати у фірмових магазинах «Лісовичок». Таких на Волині діє 4: Ківерцівський р-н, с Гаразджа, автошлях Луцьк – Рівне, за 3,5 км від Луцька, поряд із кафе «Білочка»; Рекреаційний пункт «Пролісок», траса Луцьк – Маневичі, 1 км від м. Ківерці; Маневицький р-н, с. Оконськ, біля АЗС «Журавлина», траса Київ – Варшава; Турійський р-н, с. Блаженик, траса Ковель – Жовква, Р-15, 37-й км.

Мед продається лише у скляній баночці і за доступними цінами. Щоб кожен волинянин зміг вдосталь насолодитися медово-лісовим смаком і ароматом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мед, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лісові пасічники на Волині зібрали майже 4 тонни меду
19 серпень, 2017, 19:19