Сила і доблесть: у замку фестивалить «Середньовічний Лучеськ»

Сила і доблесть: у замку фестивалить «Середньовічний Лучеськ»
На території замку Любарта у Луцьку триває фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків», у рамках якого відбувається відбір до збірної України зі середньовічного бою.

Нині у Луцьку зібралися представники клубів «Айна Бера», Айна Бера Луцьк», «Айна Бера Рівне», «Путивль», «Золота шпора», «Чорні Ведмеді», «Білі Ведмеді», «Польсько-литовське князівство» та Збірна Луцька. Низка лицарів витягла мечі з піхов, аби змагатися у третьому етапі відбіркових змагань до збірної України зі середньовічного бою.

Бої розділили на декілька номінацій. У спеціальній локації – ресталищі, зодягнені в обладунки чоловіки змагалися у номінації меч-меч та щит-меч. Спочатку воїни билися один на один, а далі стартував етап командних боїв. Відтак, лицарі почали входити на поле по 5. Таке видовище зібрало немало охочих поспостерігати за впевненими діями лицарів.
Завершальним покащовим етапом стане битва лицарів у форматі 16 на 16.

«Вперше у Луцьку змагалися професіонали такого рівня. Особливим для нас є те, що все відбувається на території Замку Любарта – місця з особливою атмосферою», - зауважив організатор Сергій Ващук.

На музичній сцені «Середньовічного Лучеська» артисти хизувалися вмінням гри на незвичайних музичних інструментах – почути, зокрема, можна було домбру та волинку.

На фестивалі діяла низка майстер-класів. Малеча разом із майстрами мала змогу робити ляльки, малювати боді-арт чи навіть ліпити з глини посуд. Щоправда, біля гончарів зібралося чимало дорослих, які теж хотіли спробувати себе в гончарстві.

Поблизу замкових стін облаштували цілу ігрову зону. Тут відбувалася гра арчер-тег - в обгородженій сіткою частині встановили тюки соломи, які мали служити прикриттям, а вдягнені у захисну амуніцію діти стріляли один а одного стрілами з м’якими наконечниками. Така забава припала малечі до душі, тож біля зони арчер-тегу зібралася чимала черга. По сусідству діти та дорослі мали змогу пофехтувати чи повчитися стрільбі із лука. На фестивалі також можна було придбати глиняні сувеніри чи автентичні прикраси, а поблизу розгорнулася зона із продуктами. Щоправда, частували переважно не середньовічними делікатесами, а сучасними смаколиками. Наприклад, можна було спробувати смажене морозиво.

Як повідомили організатори, участь в дійстві взяли приблизно 1,5 тисячі людей.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сила і доблесть: у замку фестивалить «Середньовічний Лучеськ»
02 вересень, 2017, 18:26