Як лісівники Волині відзначали професійне свято. ФОТО

Як лісівники Волині відзначали професійне свято. ФОТО
У переддень професійного свята волинських лісівників з урочистостями та оркестром вітали у стінах луцького Палацу культури – тут відзначили кращих працівників галузі та подарували чудовий концерт.

Урочисто святкували День лісівника 15 вересня.

У холі будинку культури розмістили малюнки дітей переможців обласних конкурсів та тематичну фотозону, а гостей свята у залі зустрічав акомпанемент естрадно-симфонічного оркестру Волинського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка.

Низка посадовців, чиновників та священнослужителів зібралися у театрі, аби спільно вітати лісівників із їхнім професійним святом – Днем працівника лісової галузі.

Начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко зауважив, що у лісівників склалося так, що саме від дня професійного свята, коли вони діляться здобутками, починається їхній «новий рік». Тож керівник управління відзвітував перед лісівниками.

«Два роки – це дуже мало часу, особливо у порівнянні із тим, скільки потрібно, щоб окріпли і стали лісом сіянці та саджанці, умови у яких перебуває Україна та всі галузі економіки починаючи із 2014 року - теж намагання закріпити сіянці та саджанці реформ», - розпочав свою промову Кватирко.

Лісівники одними із перших відгукнулися на запит із Східної України, спрямувавши деревину на укріплення лінії оборони, а одноденний заробіток - на потреби сімей колег зі Сходу та Півдня України.

Кватирко подякував усім, хто підтримує починання лісівників, а найбільшу вдячність висловив працівникам галузі за їх щоденну важку роботу.

А хизуватися волинським лісівникам є чим. Попри відсутність державної підтримки на Волині галузь заробляє сама на себе, та ще має можливість допомагати колегам із інших областей. Протягом весняної посадкової кампанії посадили понад 5 тисяч гектарів лісу. Загалом до посадки лісу долучилися понад 12 тисяч волинян. Окрім того розмір середньої заробітної плати працівників господарств сягає 7-14 тисяч гривень. На меті у працівників галузі області амбітні плани - лісівники хочуть довести показник лісистості області до 36%.

Заступник голови Деражгентства лісових ресурсів України Володимир Бондар теж вітав гостей свята. Він зауважив, що мав честь знайомитися із лісівниками ще працюючи в інших галузях. Нині він гордий із того, що волинські лісівники займають гідне місце в Україні.

«Часом більш прискіпливіше ставишся до свого, ніж до чужих – хочеш більше подивитися, більше вникнути, звісно приїхати, подивитися, дізнатися. При всьому прискіпливому ставленні- велика повага честь і шана лісівникам Волині. Я можу з гордістю і з честю сказати, і повторюю це з кожної високої трибуни –лісівники Волині, починаючи з керівництва і завершуючи простими працівниками, нині належним і гідним чином несуть почесне звання лісівника України», - сказав посадовець.

Опісля гості свята приймали вітання від радника голови ОДА Олександра Степанцова, секретаря Луцькради Григорія Пустовіта, заступника голови облради Романа Карпюка та інших. Далі відмінникам праці вручили грамоти Верховної Ради України, Прем’єр-Міністра України, та подяки від міськради та ОДА. Дехто з лісівників удостоївся й нових знань та вручення почесних нагрудних знаків.

Далі на гостей свята чекав концерт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З Святом! Чорти, ви, лісові)
Відповісти
Щиро вітаю лісівників.А Володимир Налькович на боровика схожий.
Відповісти
чИМ ШВИДШЕ ПРОПАДАЕ ЛІС(ВСИХАЕ СОСНА) ТИМ ГУЧНІШЕ СВЯТКУЮТЬ І РОЗКАЗУЮЬ СА МІ СОБІ ПРО ДОСЯГНЕННЯ
Відповісти
Останні новини
Як лісівники Волині відзначали професійне свято. ФОТО
15 вересень, 2017, 17:59