У Луцьку хочуть видавати новий журнал

У Луцьку хочуть видавати новий журнал
Волинська національна спілка письменників хоче вже в 2013 році розпочати випуску літературного журналу, який випускатимуть щоквартально.

Про це 17 грудня розповів голова Волинської організації національної спілки письменників України Олег Потурай.

Нині виходить лише альманах спілки «Світязь», а вже в наступному році планують випускати й журнал. Фінансувати журнал хочуть з міського та обласного бюджетів. Окрім цього існують членські внески спілчан.

«Назви поки що немає. Ми хочемо друкувати у журналі не лише твори волинських авторів, а не проходити поза увагою всеукраїнські новинки літератури», - зазначив Потурай.

Постійна комісія з питань бюджету Луцької міської ради рекомендувала сесії виділити для спілки у 2013 році 150 тисяч гривень.

Гроші підуть не лише для журналу, а й для переоснащення бібліотеки для дітей, що на проспекти Волі, під бібліотеку-музей волинської літератури. Це, зі слів Потурая, зможе оживити діяльність книгозбірні, яка й надалі поруч з музеєм працюватися у звичайному режимі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні кореспонденти В-П.
Зазначу, що періодичні чи будь-які інші видання не "випускаються" , а видаються. Тобто ... розпочати видання літературного журналу, який видаватиметься щоквартально... і далі ... Нині видається ( а не виходить!!!) ...тільки ( а не лише!!) альманах спілки ..., вже в наступному році заплановано видання журналу.
Відповісти
це буде дуже великою помилкою - виділяти гроші спілці, бо їх розкрадуть!
Відповісти
Безсумнівно розкрадуть!!!!!!!Усі ці спілки вже давно втратили свої пріоритети і доцільність свого існування!!!!!!Це вдаваний та безперспективний проект,як і їхній альманах "Світязь"!!!
Відповісти
Заснувати журнал - не штука, а от утримати? На чому, на якій автурі. Альманах "Світязь" нема чим наповнювати.
Відповісти
Краще спробувати перейменувати "Світязь" у "Любязь". А раптом піде.
Відповісти
А раптом піде??? Він піде тільки тоді,коли в нього раптом виростуть ноги!!!
Відповісти
Кому це потрібно? Он, Савчак видає газетку "Діалог" від журналістської організації, від якої залишились ріжки та ніжки. Передплата - 130 прим. А хто читатиме альманах і яким може бути його тираж? Потурай? А хто туди писатиме? Не смішіть мої валянки.
Відповісти
та й у Луцькі бібліотеки вже ніхто нехоче ходити, тільки гроші і купу людей тримають
Відповісти