Додати запис

Для реальної боротьби з корупцією необхідно ввести в дію механізми її подолання

Для того, щоб розпочати системну роботу з подолання корупції, в державі має запрацювати механізм аудиту державних фінансів, Антикорупційне бюро та розпочатися реальна боротьба з олігархізацією.

Ми проаналізували, скільки податку на додану вартість минулого року було відшкодовано в Україні. Це 37 мільярдів гривень. 60% суми отримали 9 конкретних прізвищ. При цьому, 12 мільярдів гривень ПДВ не виплатили у минулому році малому та середньому бізнесу - тим, хто реально годує економіку, створює нові робочі місця.

Для того, щоб зламати цей механізм збагачення олігархів, потрібно нарешті реально розпочати боротися з корупцією, адже на сьогодні всі державні монополії контролюються олігархами.

Через обезголовлену Держфінінспекцію жоден акт не може бути направленим до Генпрокуратури. Немає голови Антимонопольного комітету, не запрацювало Антикорупційне бюро.

Варто наголосити, що минулого тижня в Комітеті Верховної ради України з питань бюджету проводили комітетські слухання щодо реформування Рахункової палати.

Рахункова палата – це парламентський орган, який повинен здійснювати аудит за використання публічних фінансів. На сьогодні повноваження майже всіх членів Рахункової палати прострочені на 2 роки. А це саме той орган, який повинен здійснювати аудит за використанням бюджетних коштів.

Для того, щоб в країні розпочалася реальна боротьба з корупцією, необхідно ввести в дію механізми, які будуть її долати.

Потрібен реальний механізм аудиту за використанням державних фінансів, системна боротьба з непрозорістю контрольованих олігархами монополіями через дієвий Антимонопольний комітет, а також ефективне Антикорупційне бюро. Допоки цього не буде, всі слова про боротьбу з корупцією залишаться словами, а не реальною роботою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.