Додати запис

Мер Ківерців на підтанцьовках у комуністів?

У Ківерцях триває епопея із питанням перейменування вулиць, які носять назви імперського совєтського періоду. Залишки місцевих комуністів, не бажаючи змиритися з тим, що Ківерцівська міськрада розпочала процес ліквідації символів окупаційного минулого, підняли ґвалт та, вводячи в оману людей, подали в суд на те, що шість вулиць районного центру стали носити назви українських героїв та пам’ятних дат.

Крім того, носії червоної ідеології цим не обмежилися. Вони поскаржилися до районної прокуратури на нібито незаконність прийнятого рішення. Прокуратура, особливо не вникаючи у суть справи, розглянула протест і зробила подання на міську раду з вимогою скасувати рішення про перейменування вулиць.

16 вересня під час 30-ої сесії міської ради відбулося голосування з приводу зазначеного подання прокурора. На жаль, у міській раді знайшлися двоє прихильників комуністичної ініціативи. Відзначилися міський голова Володимир Жгутов і секретар ради Людмила Михайленко, які формально належать до опозиційних політичних сил.

Мер Ківерців вже неодноразово демонстрував свою здатність до неймовірних політичних кульбітів. Був помічений у підігруванні Партії регіонів та ігноруванні потреб соціально-економічного розвитку міста. Цього ж разу Володимир Жгутов відзначився своєю особливою прихильністю до совєтського комуністичного минулого.

Очевидно, наш міський очільник ніяк не може змиритися з думкою про те, що йому більше не доведеться у Ківерцях ходити вулицями Щорса, Воровського, Кузнєцова, 17 вересня. Вочевидь, червоний комуністичний вірус міцно засів у свідомості Жгутова. Тому його рука не здригнулася підтримати прокурорське подання.

Розкритикував позицію прокуратури депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Святослав Боруцький, який у своєму виступі зазначив, що подання є юридично безграмотне.

Склалось враження що прокуратура району взагалі не вивчала цього питання, бо в поданні вказані такі обставини, які не мали місця в дійсності. Так вказується, що тимчасова комісія не мала повноважень вносити на сесію проект рішення про перейменування вулиць. Але прокурору очевидно невідомо, що автором проекту рішення був я, як депутат міської ради, який також має право на внесення проекту рішення на розгляд.

Шкода, що на сесії був відсутній прокурор Володимир Лебедюк, який є автором цього подання.

А йому було б варто поглянути в очі тим репресованим, які потерпіли від совецького режиму, чи холмщакам, яким давали на збір речей 20-ть хвилин і виселяли далеко від своїх домівок. А також повстанцям, які віддали свої молоді літа за незалежну Україну. Саме на звернення цих, а також інших свідомих громадян відреагувала Ківерцівська міська рада. А прокуратура, потакаючи комуністам, умудрилася фактично списати з позовної заяви КПУ їхній текст.

На жаль, у частини депутатів забракло мужності відхилити подання прокурора. Тож епопея з перейменуванням вулиць – носіїв назв комуністично-московського окупаційного минулого у Ківерцях триватиме.

Олександр Вронський, голова Ківерцівської міської організації ВО «Свобода»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну що ж, ківерцівський мерчик-нашоукраїнець проявив свою суть. але я б додав до цієї статті ще те, що Жгутов завалив економічний розвиток. містечко, яке вигідно розташоване, тотально деградує.
Відповісти
ну а Вітів на підтанцовках у Росії. І це гірше!
Москалі самі про це пишуть!
http://www.nr2.ru/kiev/460179.html
Відповісти
П"яниця піп такого намутив. Тут лікарсько-психіатричний консиліум не розбере!
Відповісти
ахахаха+5!
Відповісти
Мы разорвём национал - озабоченных шакалов - попов в любом случае, или на площади или в дебатах или в суде!
Відповісти
Що стосується мерчика, то прочитавши: http://p-p.com.ua/articles/37778/ стає зрозуміло, чому прокуратури боїться... А от комсомол вже "рвав", тобто під прикриттям міліції з Театрального майдану в Луцьку тікав. Звісно стріляти в портрети легше, ніж вийти у відкрите "спілкування"!
Відповісти
Серед позивачів не видно волинського комсомолу - знову чужими руками жар загортати, стареньких пенсіонерів на передову, а самі?
Відповісти
Для долб. . в комсомол и есть КПУ это плоть от плоти коммунистов!!!Не стареньких, а жителей г. Киверцы. и Кононович помимо Комсомола ещё и зав. отделом обкома партии. Поп збейся!
Відповісти
Дурник піп ти шо зглузду з'їхав ? Не позор ні свою партію ні м. Ківерці бо вже ригати від таких "українців" як ти хочеться. Вроснський - це місцевий Ківерцівський клоун - НЕ БІЛЬШЕ!
Відповісти
Розвелося писак... Надягнув вишиванку, перейменував вулицю - все,- народний герой. Нудить від таких.
Відповісти
Тем немение Комсомолу порвали палатку но не прекратили их акции, только суд три раза за день запретил. Но потом Всеукраинская акция "Сталин любил Украину" стартовавшая с Театральной пл. и "стрельба" и полет над Бандерштатом и разбитие доски фашистов все они делали, делают и будут делать. Сейчас трахнут Киверецких Лохов - Вронских через суд!
Відповісти
В Ківерцях не мае ні комсомольців ні комуністів.Як пам"ятник Леніну били ніхто не захищав,всі без памперсів сиділи в кущах.А продажних (за 30срібників)іуд тут хоч греблю гати.Вони продажні і немае на то ради. В Жгутова за душею-пустота.Йому однаково кому служити,аби при владі.
Відповісти
Зато є в Луцьку і добре що до села Ківерці їхати 10-хв!
Відповісти
Хто з комуняк в Луцьку? розумово відстала істота Кононович, що не вміє розмовляти мовою приїдуть?
Відповісти
Я русский выучу только за то, что им разговаривает Кононович.
Відповісти
Ти комсогавно за таке висловлювання про мову пошкодуєш!!!
Відповісти
В ківерцях були патріоти і е.Вони ще в 1994році жгутова старшого за прокомуністичну совковість з голови Райради потурили.А синок проліз в помаранчеві,але свою сутність показав. Краще б він бичків крав.Для Украіни було б більше толку ніж з його мерства.А його помічницю-секретар здихалися з гімназіі то вона пролізла в БЮТ і "лягла" під ригоанали і недобиту комуну.
Відповісти
А памятник Леніну хоч в Луцьку е? Там комуністи і комсомольці хочуть когось розривати.Нехай краще шукають памятник де подівся.Обіцяли перед виборами заводи робітникам віддати,але щось крім"болтовні"нічого не чути
Відповісти
Ще такої насолоди від вражень в судовому процесі не отримував, комуністи не змогли назвати, яку організацію представляють і які в ній керівні органи - ой ха-ха. А тут ще якийсь хворий обіцяв нациків рвати, та з такю орієнтацією у власній свідомості він сам себе завтра буде називати нацистом.
Відповісти