Додати запис

2014 - рік Півня

Стародавні свята забуваються, або спотворюються. Найважливіші свята були зсунуті в часі – а це призводить до повної втрати магічної дії Свята і перериває зв’язок минулого, сучасного і майбутнього нашого народу.

«Перервана нитка часу,- зазначив дослідник Сергій Куликов, – це трагедія прибічників будь-якої релігії».

Настав Новий рік і ми на всіх шпальтах газет, радіо і телебачення, один з перед другим виголошуємо про назву року (Змії, Мавпи, Тигра, Дракона і т.п.), не за НАШИМ, українським, самим древнім календарем світу, а за Східним календарем.

Цим ми розписуємось у своїй меншовартості, малоросів, людей нижчого сорту і третього світу. Але це зовсім не так. І той, хто хоч трохи наближається до справжнього пізнання історії, той встане з колін і вже ніколи не буде рабом чужої казки про «богообраних».

Приймаючи Трипільську цивілізацію – Аратти-Оріяни за вихідну точку праукраїнської релігії, ми лише приблизно можемо стверджувати, що на українському календарі нині 7523 років. Таке літочислення найточніше збігалося б з датуванням Києво-руської літописної традиції. Правда, й вона була позначена візантійсько-християнськими впливами.

Якщо уникнути літочислення від Різдва Ісуса, то можемо скористатися літочисленням наших літописів, лише назвавши його не “від сотворення світу”, а приміром, “від Трипілля -Аратти”. Тоді на нашому календарі буде не 2013 від різдва Ісуса Христа, а 7523 рік від Трипілля-Аррати. Така дата була б цілком обґрунтованою історично, для України, для нашого народу, нащадків аріїв і воїнів Світла. Японці відзначають свята за своїм календарем, китайці - за своїм. Пора і нам, українцям, найдревнішій нації світу, жити за СВОЇМ календарем, пишатися своєю історією і своїми героями.

Українські рідновіри відзначають різдвяні свята, як і всі інші народні свята, так, як колись це робили наші давні предки до християнського приходу, що наближенні до астрономічних подій і часу. Адже важливо зберігати прив‘язку до чисел, до ритму Сонця і Місяця. Бо кожна цифра, кожен час в певному періоді року має свою магічну силу, яка відповідає арійській міфології, космічній енергетиці і Божої благодаті.

Отже, яку назву має наступний 2014-й рік, за українським-арійським календарем і як він характеризується? Адже минає 2013-й рік – рік Ворона. А Ворон – це посередник між небом і землею, знищувач падалі і всякої нечисті. Чистильщик.

Одинокий і гордий, часто гонимий. Самотній. Розбірливий і, не дивлячись ні на що, - чистоплотний. Майже всіма відторгнутий. Йому доводиться розраховувати тільки на себе. Ворон ніколи не живе за чужий рахунок. Це одинока горда птаха. Живе довго і сумно. Він провідник енергії, яка діє на інших. І ми відчули його дію в цьому році, який завершується.

Це рік суду і розкриття. Рік Півня проганяє всю нечисть. Це бойовий священний птах! Його завжди брали з собою у похід козаки і чумаки. На відміну від півня, відомого «східного гороскопа», це Півень – воїн, реформатор. Йде вперед по велінню серця. Не зачіпає нікого, поки не зачіпають його. Він не ховається в кущі. Йому буває важко довести розпочату справу до кінця. Він все кидає на пів-дорозі. Але лише Півень знайде в кучугурі сміття діамантове зерно.

Півні – лицарі, активні і безстрашні. Вони не мислять себе без хати і дітей. Фігури у них підтягнуті. По натурі – домашня людина. Але вони не відносяться до однолюбів. Не роблять поспішних висновків. Хоробрі і можуть повести за собою. У них багато планів, ідеї бурхливо киплять енергією. Вони рішучі і відважні.

Людина з тотемом Півня завжди проявляють кипучу енергію, повний планів. Він обожнює красивий одяг (особливо головні убори), любить красуватися, але часто червоніє. У нього рухливе обличчя і жива міміка. Він відвертий і схильний «спалювати за собою мости».

Жінки-кури, можуть красуватись, позиціонуватись, але не мають бойового задору, як у Півнів.

Антипод: Півні без бойового задору, бліді і анемічні. Такий чоловік, боягузливий, безпомічний і жалюгідний, як мокра курка. Він ненавидить всяку владу і безсистемно жорстокий.

В рік Півня народилися: Вольтер, Робесп’єр, Берне, С.Трубецький, М.Гумельов, Чапаєв, Галич, Солженіцин.
Тож вживаймо дари Божі, навчаймося жити в гармонії з Природою і свято бережімо нашу національну пам’ять.

Як називаєтиметься наступний 2014 рік за східним календарем?

Ми ж так любимо копіювати чуже, імпортне, ніби воно смачніше і привабливіше.

Що таке Східний календар - тварини яких видів взяті для позначення кожного року за східним гороскопом?

Якщо коротко, то всі роки за східним календарем розбиті на 12-річні цикли. Кожному наступному році відповідає певний образ тварини, умовний характер якого і визначає прогнози східного гороскопа на той чи інший рік, а також прогноз для народжених у рік певної тварини на поточний період 12-річного циклу. У різних інтерпретаціях східного календаря назви тварин можуть трохи відрізнятися, але сам цикл в 12 років при цьому незмінний. Тварини східного календаря - це КРИСА (миша ), БИК( віл ), ТИГР, Кіт( кролик ), ДРАКОН, змія, кінь, КОЗа (вівця), мавпа, ПІВЕНЬ, СОБАКА, СВИНя(кабан).

За китайським календарем 2014 рік проходитиме під символом Коня. Для тих, хто цього року хоче стати батьком , він буде просто ідеальним. У людей, які народяться в цей 2014 рік, будуть свої особливості характеру. Незважаючи на те, що для нашої людини Кінь асоціюється не з самими позитивними якостями, у китайців зовсім інше уявлення про цю тварину. У східному календарі вона є символом мудрості і розуму. Правда, її характер навряд чи можна назвати врівноваженим. Тому людина, яка народилася в рік Коня, швидше за все, буде володіти особливостями характеру холерика. У той же час, якщо батьки хочуть бачити свою дитину впевненим у собі і мудрим, то краще всього запланувати народження свого малюка на 2014 рік коня за китайським календарем. Чи буде він «пахати», як кінь, невідомо, а от фіцати, то однозначно.

А взагалі, настійно рекомендуємо ознайомитися саме з цим гороскопом, про який так багато говорять в новинах. І у вас неодмінно появляться китайчата, якщо не діти, то сусіди…

О.СЕРЕДЮК, доктор філософії,
історик і етнограф,
член Національної спілки краєзнавців України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво, що автор курить ?
Відповісти
як завжди, по старинці - зелені коноплі
Відповісти
Відай сина на виховання рабові, отримаєш Два раба.
Відповісти
агов!
а де список використаної лтератури на 100 джерел?!
Відповісти
Доктор філософії та ще історик з етнографом мав би знати, що українською не "криса", а Щур. А загалом написано на рівні "проффессора".
Відповісти
Не має різниці, що "в лоб, що по лбу". Суть не міняється.
Але видно інше, що у вас критиканів проти автора, або заздрість велика, або піднебіння чорне.
Відповісти
козацького сотника - тягне! Браво!
Відповісти
Говорити - це добре.
Написати вже - краще.
А щось робити, творити - це справа козака.
Середюк пише, творить, виховує і не зупиняється на досягнутому. Хотілося б знати, що його критики зробили, чи наробили?
Відповісти
Це ти Академіком підписався, клоун???
Відповісти