Як не стати жертвою злодіїв під час свят

Як не стати жертвою злодіїв під час свят
Останнім часом у Луцьку почастішали шахрайства, квартирні крадіжки та крадіжки майна громадян з салонів автомобілів.

Враховуючи наближення новорічних та різдвяних свят, у які традиційно зростає активність злочинців, прокуратура міста Луцька закликає жителів обласного центру не проявляти безпечність у ці святкові дні.

Аби не стати жертвою зловмисників, які обкрадають автомобілі, заступник прокурора Луцька Володимир Корнесюк, радить не створювати умови, які цьому сприяють, а саме: не залишати у їх салонах цінне майно та гроші.

Варто пам’ятати, що як правило, злодії зі сканерами обирають своїми жертвами власників дорогих авто, або авто, припаркованих на стоянках поблизу супермаркетів, чи інших громадських місць.

При цьому, останні недаремно розраховують на те, що водії, залишаючи на нетривалий час салон автомобіля, не будуть брати з собою, наприклад в магазин, такі речі, як барсетки, сумки, ноутбуки, або інші цінності.

Крім того, існує схема квартирних крадіжок, яка була екранізована у всім відомій кінокомедії «Один вдома»: злочинці ретельно відслідковують, хто з мешканців будинків та квартир планує залишити своє помешкання у вихідні та святкові дні на тривалий час та безперешкодно обкрадають таке житло.

Попередити вчинення відносно себе корисливих злочинів можна у тому числі, якщо не залишати ключі від квартири під вхідними килимками, не повідомляти сусідам про те, що Ви на певний період часу їдете з міста та інше.

Поряд з тим, на території міста, як повідомив Корнесюк, знову почастішали випадки шахрайств, пов’язаних із перерахунком коштів на поповнення мобільного зв’язку та шляхом перерахунку коштів через банківські термінали та електронні платіжні системи.

Зафіксовані випадки, коли шахраї представлялись працівниками міліції, повідомляли потерпілим про те, що їхні родичі нібито затримані за скоєння злочину (дорожньо-транспортна пригода, збут наркотиків), а за «сприяння у звільненні їх з-під варти та позитивне вирішення питання з кримінальною справою» вимагали у спантеличених та схвильованих людей перерахувати гроші через банківські термінали та електронні платіжні системи.

Аби не стати жертвою подібного злочину, необхідно:

- найперше – зателефонувати своїм родичам, які, нібито, затримані працівниками міліції, встановити їхнє дійсне місце перебування;

- не перераховувати гроші і не повідомляти незнайомцям коди поповнень рахунку мобільного зв’язку до з’ясування всіх обставин;

- негайно повідомити органи внутрішніх справ за телефоном «102» про отримання таких дзвінків.

Правоохоронні органи Луцька постійно вживають заходи щодо встановлення осіб, причетних до таких злочинів, а тому будуть вдячні за будь-яку інформацію, котра допоможе викрити та затримати злочинців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.