Рожищенський сирзавод припиняє існування через борги?

Рожищенський сирзавод припиняє існування через борги?
Рожищенський сирзавод заборгував за здане молоко 3,1 мільйона гривень селянам і нині на підприємстві працюють аудитори.

Зі слів заступника начальника обласного управління контролю якості сільськогосподарської продукції Державної інспекції сільського господарства Світлани Соколовської загальний борг підприємства за здане молоко – 3 мільйони 587 тисяч гривень, пишуть «Відомості.інфо».

Поки що голова правління підприємства Володимир Літвінчук ситуацію зі станом справ на заводі не пояснив. Видання зазначає, що він просто не виходить на контакт. А сам завод за неофіційною інформацією узагалі не працює.

Нині рахунки підприємства за рішенням Господарського суду Волинської обласні від 5 листопада 2012 року арештовано. Тому виплачувати борги підприємство не здатне. На підприємстві працюють аудитори.

Раніше, за результатами позачергових зборів акціонерів, які відбулися 19 жовтня 2012 року, було ліквідовано 4 філії підприємства через те, що молоко на цих територіях не заготовляли. А тому потреби утримувати філії немає. Мова йде про «Маневичмолоко», «Роси Ковельські», «Ізяславмолоко» (Хмельницька область) та «Острогмолоко» (Рівненська область).

Ще рік тому підприємство працювало на повну потужність та постачало продукцію не лише в Україні, а й у Молдову, Німеччину і Польщу. На Рожищенському сир заводі працювало 600 людей, а сировину заготовляли у Львівській, Рівненській та Волинських областях.

Разом з тим зі слів начальника обласного управління агропромислового розвитку Юрія Горбенка, підприємством зацікавилося керівництво полтавського «Гадячсиру».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, АПК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Похоже на запланированное банкротство.
Відповісти
Можливе "планове" банкрутство, бо підприємство досить непогане і було непоганим конкурентом на ринку твердого сиру в Україні. На нього колись навіть заглядався Канівський "Клуб сиру". Плюс одіозний керівник. Сучасні економіка і бізнес, аби правильно натискувати на їхні "клавіші", вимагають від топ-менеджерів таланту скрипаля Паганіні, гнучкості, розрахунку шахіста на десятки ходів вперед, творчої харизми. Цих якостей агроному Літвінчуку Бог не дав, а сам він їх не зумів нажити, бо це надто важка праця. А ще приклад того, що ті часи, коли дужі молодчики по вказівці "чікагських хлопят" місцевого розливу одягали чорні маски і захоплювали бізнес силоміць, повільно минають. Економічна блокада підприємства - більш культурний і цивілізований засіб переділу власності.
Відповісти
останній обєкт виробництва у Рожищі. Тепер там узагалі нічого крім самогону і картоплі не виробляється.
Відповісти
а колиж будуть повернуті нам кошти за здане молоко. Чому не розраховуєтесь маслом, сиром. Скільки чекати. Чи брати вили і в похід.
Відповісти
Останні новини
Рожищенський сирзавод припиняє існування через борги?
03 січень, 2013, 16:50