Скільки тепер коштуватимуть послуги земельників

Скільки тепер коштуватимуть послуги земельників
Якщо раніше громадяни за повну реєстрацію земельних наділів платили 255 грн., то з 1 січня ця сума становить 184 грн.

Таке здешевлення стало можливе завдяки запровадженню з нового року повністю автоматизованої Національної кадастрової системи, повідомили у прес-службі Державного агентства земельних ресурсів України.

Тепер землевпорядники реєструють земельні ділянки в кадастрі, тобто присвоюють унікальний кадастровий номер і відкривають Поземельну книгу в кілька разів швидше, ніж раніше. Процеси автоматизувалися, тому адмінпослуги подешевшали, кажуть земельники.

Скільки ж коштуватимуть послуги?

Адмінпослуга щодо державної реєстрації земельної ділянки – 65 грн.,

реєстрація обмежень у використанні земель – 161 грн.,

внесення до Державного земельного кадастру відомостей (змін до них) про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць - 161 грн.,

надання відомостей про земельну ділянку - 60 грн.,

витяг з Державного земельного кадастру про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць – 71 грн.,
Витяг з Державного земельного кадастру про обмеження у використанні земель – 68 грн.,

витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку – 53 грн.,

надання довідок, що містять узагальнену інформацію про землі – 71 грн.,

викопіювання з кадастрової карти (плану) та іншої картографічної документації Державного земельного кадастру – 31 грн.

За пошук, перегляд, копіювання та роздруковування відомостей з Державного земельного кадастру про нормативну грошову оцінку земель та земельних ділянок потрібно буде сплатити 100 грн.

У разі, якщо потрібно буде організувати ці роботи для надання інформації заявнику про земельні угіддя (за 1 дм2 плану масштабу 1:2000 – 1:5000 території населених пунктів та масштабу 1:5000 – 1:10000 за межами населених пунктів), то доведеться заплатити 67 грин.

Адмінпослуги щодо частини земельної ділянки, на які поширюється дія сервітуту, договору суборенди земельної ділянки, будуть коштувати 77 грн.

За пошук, перегляд, копіювання та роздрукування відомостей про координати поворотних точок меж об’єктів кадастру (за один аркуш формату А4 (до 30 точок меж об’єктів) визначена оплата у розмірі 67 грн.

А бонітування ґрунтів (за 1 дм2 плану масштабу 1:5000 – 1:10000 за межами населених пунктів) – 126 грн. Виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру, яка була допущена не з вини органу, що здійснює його ведення, обійдеться у 161 грн.

Оплата послуг відбувається через попереднє перерахування коштів через банки або відділення поштового зв’язку, а підтвердженням оплати послуги є платіжне доручення або квитанція з відміткою банку чи відділення поштового зв’язку.

Подаючи цю інформацію, прес-служба Державного агентства земельних ресурсів України посилається на постанову Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2011 р. № 835 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2012 р. № 1217)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В гривнях чи баксах,прошу уточнити?
Відповісти