«Мрія – українська»: 7-річному блогеру відповіли у видавництві енциклопедії. ВІДЕО

«Мрія – українська»: 7-річному блогеру відповіли у видавництві енциклопедії. ВІДЕО
7-річному YouTube-блогеру Захару Лісковому зі США відповіли видавці британської енциклопедії.

Про це пише Радіо Свобода.

Нагадаємо, хлопчик нещодавно звернувся у своєму відеоблозі. Дитина помітила, що в книжці літак АН-225 «Мрія» назвали «російським».

Його батьки допомогли хлопцеві записати відео, аби відновити справедливість. Звернення швидко стало хітом в україномовному інтернеті.

Захар опублікував ще одне відео, повідомляючи, що він отримав імейл від видавців, в якому вони обіцяють виправити помилку.

Президент України Петро Порошенко подякував Захару за наполегливість і підтримку України: «Мрія» – це українське слово. І український – а не російський – літак-рекордсмен. Допитливий семирічний блогер Захар Лісковий про це знає. А завдяки його наполегливості дізнаються ще більше людей в усьому світі. Дякую, Захаре, що так щиро вболіваєш за Україну!»


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ан-225 "Мрія" - літак-важковаговик РАДЯНСЬКОГО (а не російськосго чи українського) виробництва. До тогож сконструйована у авіаційному КБ імені росіянина-комуніста Олега Антонова. Україна самотужки таки літаки ні у 80-ті роки минулого століття (коли була у складі СРСР), ні тим паче зараз просто фізично виробляти не здатна!. На жаль. Чергова інформаційна бульбашка, явна склепана в нашому українському "міністерстві правди" імені пана Стеця!
Відповісти
Українці живуть в Україні, всі хто емігрували вже не мають права стверджувати - Я українець, шалом братья, хола аміго і т.д
Відповісти
На авіаційному заводі Антонова в процесі виробництва стоїть ще один "Мрія",який готовий на 60-70%, і фізично робиться він без допомоги всякої кацапні. А в руських документації і технологій немає для його створення.
Відповісти
Вчіть мат.частиниу. Ця друга Мрія "стоїть" в процесі виробництва з кінця 80-х років 20 століття, тобто вже майже 30 !!! років! І самотужки Україна її за весь цей час добудувати не змогла і не добудує. За останньою інфою, ицю другу недобудовану Мрію вже продали китайцям за ціною металобрухту, і вже за китайські грощі і з залученням китайських фахівців і обладнання її будуть добудовувати!... Так що, слава РАДЯНСЬКОМУ авіапрому і ганьба тим хто не зміг зберегти це визначне надбання за роки незалежності.
Відповісти
Останні новини
«Мрія – українська»: 7-річному блогеру відповіли у видавництві енциклопедії. ВІДЕО
02 лютий, 2018, 09:26