«Книжковий пасаж» у Луцьку можуть переселити

«Книжковий пасаж» у Луцьку можуть переселити
Цілком імовірно, що луцькому «Книжковому пасажу», який розташований на вулиці Лесі Українки перед приміщенням Будинку побуту, підшуковуватимуть інше місце.

Про це йшла мова 18 січня під час засідання робочої групи з реалізації проекту створення Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку, який планують розмістити у Будинку побуту на вулиці Лесі Українки. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Одним із найважливіших питань, які розглядалися під час зустрічі, було внесення змін до плану заходів Програми створення ЦНАП.

Міський голова Луцька Микола Романюк наголосив на важливості розробки проектно-кошторисної документації, технічних умов та документів на землю, адже лише після закінчення виконання цих завдань розпочнеться організація проведення тендеру на визначення підрядника виконання робіт.

«Ми це робимо для територіальної громади, для міста. Кожен лучанин буде дуже вдячний за те, що при вирішенні того чи іншого питання не треба буде ходити по колу. Всі служби працюватимуть злагоджено, в одному місці. Тим паче, що робота виконавчих органів у багатьох питаннях перетинається», – зауважив він.

До уваги присутніх було представлено проект фасаду майбутнього Центру, проте після висловлених зауважень його повернули на доопрацювання.

Також мерія міркує і про викуп та передачу на баланс міської ради кількох приміщень Будинку побуту, які нині знаходяться у приватній власності.

Міський голова також зазначив, що проблемним питанням залишається розміщення перед Будинком побуту «Книжкового пасажу». Однак мер запевнив, що «міська влада не кине книгу напризволяще», і в разі потреби продавцям обов’язково знайдуть інше, не гірше місце для торгівлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаве засідання. Також цікава тоді у 2001 році була пропозиціїя Кравчука підприємцям, що на лотках продавали книги біля ЦУМУу, а саме їх "переселити" до Будинку побуту для будівництва книжкового торгівельного центру. Підприємці внесли інвестиції, але не отримали ні земельної ділянки, ні будівлі. Ошукані громадяни хотіли забрати назад свої кошти, та забудовник зробив вигляд, що їх не отримував.. Міліція та прокуратура повідомили, що це не є кримінал, а звичайні господарськи відносини. Тривають суди з 2004 року, яки завершуються визнанням права власності за інвесторами на магазини будівлі. Тим часом відповідач - забудовник та орендар (скоріше підставна особа) ні як не реагує на рішення судів - з інвестицій обманутих громадян "качає бабло" по повній програмі, та ще під стінами міської ради - збирає, як власник, кошти з підприємців, яким самоуправно відчужив магазини інвесторів. Відповідно ділився з міською радою - ринковий збір, оренда, таке інше... О це наш бізнез!! Обнадіяли, обібрали, познущались. І тут знова появились інтереси міської влади, засідання, обговорення. А власників "Книжковго пасажу" хоч покликали на ці засідання?? Звичайно ні! Бо так у нас прийнято все робити. А те, що є рішення судів, є приватна власність, оформлена в БТІ, кому це цікаво?. Вже "виселили" один раз від ЦУМу.
Відповісти
З А К О Н У К Р А Ї Н И

Про відчуження земельних ділянок,
інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені,
які перебувають у приватній власності,
для суспільних потреб
чи з мотивів суспільної необхідності

Стаття 15. Підстави для примусового відчуження земельних
ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на
них розміщені, з мотивів суспільної необхідності

1. У разі неотримання згоди власника земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з викупом цих об'єктів для суспільних потреб зазначені об'єкти можуть бути примусово відчужені у державну чи комунальну власність лише як виняток з мотивів суспільної необхідності і виключно під розміщення:

об'єктів національної безпеки і оборони;

лінійних об'єктів та об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, магістральних трубопроводів, ліній електропередачі, аеропортів, нафтових і газових терміналів, електростанцій) та об'єктів, необхідних для їх експлуатації;

об'єктів, пов'язаних із видобуванням корисних копалин загальнодержавного значення;

об'єктів природно-заповідного фонду;

кладовищ.

Така підстава для перенесення (знесення) Книжкового пасажу, як незручне на думку владних посадових осіб розміщення перед одним обєктом нерухомості (Будинком побуту) іншого обєкту нерухомості (Книжкового пасажу), або необхідність розміщення автостоянки, або зони відпочинку для службових осіб органів місцевого самоврядування сюди не входить.
Відповісти
Останні новини
«Книжковий пасаж» у Луцьку можуть переселити
19 січень, 2012, 13:09