Вихованців дитячих будинків Волині вчитимуть за польською методикою

Вихованців дитячих будинків Волині вчитимуть за польською методикою
Вихованців дитячих будинків Волині готувати до дорослого життя хочуть за новою польською методикою.

Семінар з вихователями дитячих будинків відбувся 12 березня у рамках втілення проекту «Світ доброго майбутнього», партнерами якого є Фундація Менеджерських Ініціатив (Республіка Польща), Волинське обласне громадське об’єднання «Асоціація Регіонального Розвитку», Служба у справах дітей Луцької міської ради, Дитячий будинок «Сонячний дім», Дитячі будинки сімейного типу Волинської області.

Проект націлений на дітей віком від 13 до 18 років, що виховуються у дитячих будинках, або будинках сімейного типу.

«Ми хочемо створити найкращі умови, аби діти, вступаючи у доросле життя, були підготовлені і не відчували себе іншими, а такими ми ж громадянами», - зазначив президент Асоціації регіонального розвитку Анатолій Пархом’юк.

Виховна методика вже апробована у Польщі. Вона дозволяє дітям краще визначитися з майбутньою професією, розкрити вміння і навички через анкетування, тести, заповнення формулярів. Окрім цього специфічною формою робити з дітьми є співпраця з наставниками, менторами.

Наставниками є колишні вихованці будинків сімейного типу або дитбудинків, які вже чогось досягли у житті. Як зазначив голова правління Фундації Менеджерських ініціатив Павел Прокоп (м. Люблін) у дітей більшу довіру викличе людина з їхнього кола, аніж вихователь у краватці і костюмі. Наставники проводитимуть індивідуальні сесії з вихованцями, розповідаючи про свій досвід самостійного життя після повноліття.

Нинішні виховні методики базуються на виявлені недоліків і проблем дитини. У новітній же ж прагнуть зосередитися на талантах і здібностях дитини, їхнього виявлення і розвитку. Як зазначив Прокоп, дитина часто їде не тим шляхом, у якому може досягнути успіху, лише тому що ніхто не докладав зусилля, аби розкрити її таланти.

Вихователі будинків сімейного типу, що були присутні на семінарі, кажуть, що проблема визначення дитиною свого майбутнього актуальна. У рамках проекту планується обмін досвідом: українські вихователі поїдуть до Польщі, а польські – до будинків сімейного типу на Волині.

Нині у таких будинках проживає від 5 дітей і більше. Участь у проекті не обов’язковою. Це лише можливість побачити інший метод виховання, наголосив Павел Прокоп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це дуже добре, що польська методика, а не українська...це надихає...
Відповісти
фігня! наша саме українська методика нічим не гірша, а також спрямована на розвиток індивідуальних можливостей дитини. просто вирішили "попастися" на грошах ЄС
Відповісти
Останні новини
Вихованців дитячих будинків Волині вчитимуть за польською методикою
12 березень, 2013, 11:03