Лучани незадоволені змінами в медицині, бо їм погано пояснили, - мер

Лучани незадоволені змінами в медицині, бо їм погано пояснили, - мер
Луцький міський голова Микола Романюк вважає, що громадські слухання організували для старту виборчої кампанії, а не збереження поліклініки №3.

Про це міський голова повідомив 13 березня під час брифінгу у Луцькій міській раді.

Нагадаємо, що у вівторок, 12 березня, відбулися громадські слухання щодо реформування медичної галузі Луцька. Збори громадян Луцька ухвалили резолюцію, згідно з якою підтримали рішення про розширення мережі амбулаторій в Луцьку, але також виступили проти рішення Луцької міської ради, яким передбачалася реорганізація комунальних лікувально-профілактичних закладів від 18 грудня 2012 року.

Окрім цього, на громадськи слуханнях присутнім пропонували висловити недовіри міському голові та його підлеглим – першому заступнику Святославу Кравчуку та начальнику управління охорони здоров’я Федору Кошелю. Втім встановити результати голосування за таке висловлення не довіри організатори слухань не змогли.

Міський голова Микола Романюк наступного ж дня скликав брифінг, під час якого заявив: одна з причин того, що лучани незадоволені медичногою реформою - це погана роз’яснювальна роботащодо суті змін у медицині.

«На жаль, не змогли нормально ефективно спрацювати відповідні служби міської ради по роз’ясненню цих питань, ситуації. У цьому є винна першого заступника Кравчука Святослава, який курує цю галузь і велика вина Кошеля Федора Гнатовича, начальника управління охорони здоров’я, якому доручили зустрітися з людьми і розповісти людям, що пропонується і планується», - зазначив Романюк.

Окрім цього на думку мера, насправді слухання організували не з метою обговорення медичної реформи. Їх метою була «провокація» від депутатів Андрія Осіпова та Богдана Шиби. Саме вони запропонували ухвалу про висловлення недовіри міському голові.

«Як виявилося, ці слухання були потрібні не для цього. Коли вже були відповідні рішення, то з’явилася ухвала, яку прийняли депутати Осіпов та Шиба про висловлення недовіри міському голові, першому заступнику, начальнику управління охорони здоров’я», - зазначив Романюк.

«Вибори вже розпочалися. У нас одні закінчуються, а другі розпочинаються. Це повинні люди розуміти, що хотіли скористатися моментом і використати ситуацію, присутніх людей і провести таке рішення», - додав мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Той Шиба вже накерував на 50 мільйонів боргу у місцевому бюджеті. Що йому заважало працювати будучи міським головою? А зараз воно з трибуни розказує, як треба нам жити та як треба було зробити. Та й того Осіпова пригорнув до себе. Яке їхало, таке й здибало.
Відповісти
Відповідь на заголовок:
- Хто вкакався?
- Невісвтка.
- А її ж дома немає?..
- А он її плахта висить.
Народ скаже, як завяже. По-мужицьки це звучить приблизно так: "Скажи прямо, що вкакався, а то штани, штани...".
Відповісти
Що є то є! Хватить Колі керувати і провертати дебільні оборудки. Додому до жінки повертайся!!!!!!!!
Відповісти
Ніколи не зроблять реформи ті працівники,які працюють в цій системі. Кошель не підготував слухання, лікарі не підтримали. Одного головного лікаря з роботи, Кошеля на пенсію. БУДЕ ПОРЯДОК. А шиба нехай не говорить. Настворював проблем із кредитами, і ще у щось втручається.
Відповісти
Користуючись бездарністю цигана Кошеля і заступника мера, Осіпову вдався непоганий реванш. Наглядний приклад, як певні проблеми не можуть вирішувати люди, які є частиною цієї проблеми. Це не перший урок і сигнал міському голові про те, що не можна сліпо йти за так званим губернатором, сліпо в усьому йому підкорятись і заглядати в зуби, робити все, що він намалює ногою на піску. Треба було давно залишити цю комсомольську звичку "під козирок, бут сделано". Непогані уроки по цій "вертикалі" "область-місто" дав би Кривицький, який справді був господарем в місті, а не будував карточних будиночків на туризмі. А ще це урок про те, що в місті є паростки громадянського суспільства і елементарне самоврядування. Громада може за себе постояти. І, до речі, уряд не вносив Волинь в перелік областей по реформуванню медицини. Губернатор напросився сам, щоб бути "впереді планєти всєй". Він готовий усе кинути під танк, аби побути зайвий місяць на посаді.
Відповісти
Абсолютно згідний з тим, що Ви написали! Осіпов виконує свої ДЕПУТАТСЬКІ обовязки перед ГРОМАДОЮ, а таких депутатів
у нас мало. Наші обрані керівникм - це люди з косомольсько-
партійної номенклатури і Кошель також. Їхній стиль роботи
і замашки не змінились!!! Вони не звикли прислухатись до
думки людей. Суспільство змінюється, а вони НІ!
Вони не повинні бути при владі. У нас громадяське суспільство ще тільки формується по - справжньому.
Відповісти
Останні новини
Лучани незадоволені змінами в медицині, бо їм погано пояснили, - мер
13 березень, 2013, 11:03
У Луцьку буде КВН. ФОТО
13 березень, 2013, 11:02